Είναι στα αλήθεια έξαλλος ο Σαμαράς με τον Μητσοτάκη;

Newsroom Newsroom

Είναι στα αλήθεια έξαλλος ο Σαμαράς με τον Μητσοτάκη;
Η εξέλιξη δυσχεραίνει τις ήδη ψυχρές σχέσεις Μητσοτάκη - Σαμαρά

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν μετά την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά - Και μάλιστα αρκετοί επιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι εκνευρισμένος με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά ως αντιπροέδρου της Κομισιόν, θέση που επιθυμούσε διακαώς να καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός. - Τι συμβαίνει στο... παρασκήνιο; 

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στον οποίο εξέφρασε την επιθυμία να προταθεί για την περίοπτη θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον απέτρεψε, αντιτείνοντας ότι δεν θα δοθεί αντιπροεδρία στην Ελλάδα.

410009.jpg
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά λίγες ημέρες μετά τις εκλογέςINTIME NEWS

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις διαβουλεύσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δηλώσει στις 20 Ιουλίου στον ΣΚΑΪ:

«Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στη νέα επιτροπή δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από έναν πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μία επιτροπή».

409998.jpg
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά λίγες ημέρες μετά τις εκλογέςINTIME NEWS

Τελικά η Ελλάδα πήρε αντιπροεδρία όχι όμως με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Γεγονός, που διαψεύδει το επιχείρημα του πρωθυπουργού, καθώς αποδείχθηκε ότι το ευρωπαϊκό αξίωμα δεν ήταν «απαγορευμένο» για την χώρα μας, αλλά για τον πρώην πρωθυπουργό.

410007.jpg
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά λίγες ημέρες μετά τις εκλογέςINTIME NEWS

Η εξέλιξη δυσχεραίνει τις ήδη ψυχρές σχέσεις Μητσοτάκη - Σαμαρά (όπως φάνηκε και από τον τυπικό χαιρετισμό τους στη ΔΕΘ) και δίνει λαβή για νέες εσωκομματικές τριβές.

Άλλωστε για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι σχέσεις των δυο ανδρών δεν ήταν ποτέ άριστες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Κυριάκος δέχεται ανηλεή επίθεση από διάφορα blogs και... παράκεντρα που χρεώνονται στο περιβάλλον Σαμαρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved