ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Νοvartis: Άρχισε την κατάθεσή του ο Αντώνης Σαμαράς - Τι θα υποστηρίξει

Υπόθεση Νοvartis: Άρχισε την κατάθεσή του ο Αντώνης Σαμαράς - Τι θα υποστηρίξει
Την πόρτα του Αρείου Πάγου πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός.
INTIME NEWS

Λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης (10/09), προσήλθε στον Άρειο Πάγο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει ενώπιον των αντεισαγγελέων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη όσα καταγράφει στην πολυσέλιδη μήνυση του, η οποία στρεφόταν κατά του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των προστατευομένων μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis. Eπίσης, ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Eυρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είναι γνωστό, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αναφερθεί στην ταυτότητα του πολιτικού προσώπου με το όνομα «Ρασπούτιν». Εάν κάποιος, λοιπόν, από τους μάρτυρες κατονομάσει στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι ο Ρασπούτιν, πρέπει αμέσως να διαβιβαστεί η δικογραφία αμελλητί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Ακολούθως, οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης θα συνεχίσουν την έρευνά τους μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα και στο πλαίσιο αυτό θα καλέσουν να καταθέσουν τόσο η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσο και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Στέλιος Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας.

Ήδη στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κατέθεσε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αύριο θα καταθέσει ο κ. Βενιζέλος, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Αγγελής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μίκαελ Σουμάχερ: Αποκάλυψη «βόμβα» για την κατάσταση της υγείας του

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Σχετικές ειδήσεις