ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο Γιαννούλης, τα μπάρμπεκιου και η... κτηνωδία του χοιρινού

Ο Γιαννούλης, τα μπάρμπεκιου και η... κτηνωδία του χοιρινού

Τελικά η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει στα... μπάρμπεκιου - Μια δήλωση του Συριζαίου βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη ήταν αρκετή για να ανάψει φωτιές στα social media και στον δημόσιο διάλογο - Σαδισμό και κτηνωδία χαρακτήρισε το μπάρμπεκιου και την κατανάλωση αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές ο Χρήστος Γιαννούλης, ζητώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης των τροποποιήσεων του ποινικού κώδικα, ποινές για όσους προσβάλουν την θρησκευτικό αίσθημα των Μουσουλμάνων

Την ώρα που η Ελλάδα ταλανίζεται από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε φωτιά στον δημόσιο διάλογο και ουσιαστικά αποπροσανατόλισε από το βασικό πρόβλημα που είναι η διαχείριση των ροών πηγαίνοντας την συζήτηση στα χοιρινά και στα... σουβλάκια

Την δήλωσή αυτή την έκανε ο κ. Γιαννούλης με αφορμή πρόσκληση του Συλλόγου Βόρειας Ελλάδας σε διαμαρτυρία κατά προσφύγων και μεταναστών στο hot spot στα Διαβατά. Όπως υποστήριξε ο Χρήστος Γιαννούλης και στο παρελθόν υπήρξε τέτοια εκδήλωση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης είπε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί στον Ποινικό Κώδικα, ώστε να τιμωρούνται αυτοί που διοργανώνουν, όπως στη Θεσσαλονίκη, μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές.

«Τέτοιες ενέργειες είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα δημοκρατικό πολίτη», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναφορές Γιαννούλη προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορούν να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

ΧΡ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης. Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;

Αυτό που ακολούθησε στο twitter είναι απερίγραπτο.

Δείτε μερικά από τα post που έγιναν