ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κορονοϊός: Προτεραιότητα στον εσωτερικό τουρισμό και στην ασφάλεια της χώρας

Κορονοϊός: Προτεραιότητα στον εσωτερικό τουρισμό και στην ασφάλεια της χώρας
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay

Η επιστημονική κοινότητα διατηρεί αμφιβολίες για τα λεγόμενα ιατρικά διαβατήρια - Ο εσωτερικός τουρισμός μπορεί να κρατήσει το ΑΕΠ - Απαιτείται μεγάλη προσοχή να μην χαθεί η μάχη το καλοκαίρι

Έτσι όπως εξελίσσεται η εξάπλωση του φονικού ιού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, γίνεται πασιφανές ότι η όποια αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, ώστε να μην υπάρχουν νέα κύματα της πανδημίας, είτε εσωτερικά, είτε εισαγόμενα.

Ένα μεγάλο στοίχημα θα είναι βεβαίως η προσαρμογή του πληθυσμού κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Προφανώς η επίσημη πολιτεία μετά τα μέσα Ιουλίου θα επιχειρήσει να πατήσει γκάζι στον τουρισμό προκειμένου να κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ που χάθηκε λόγω της καραντίνας.

Αυτό είναι λογικό. Όμως εδώ ακριβώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι μπορεί η καμπύλη του ιού στην Ελλάδα να βαίνει με αρνητικό πρόσημο, δεν ξέρουμε όμως τι θα συμβεί με τις άλλες χώρες και με τους γείτονές μας που έρχονται στην Ελλάδα για τουρισμό.

Εδώ λοιπόν όπως πολύ σωστά έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση πρέπει οι άνθρωποι να μπουν μπροστά από τους αριθμούς και να δοθεί προτεραιότητα στην υγειονομική ασφάλεια του ελληνικού πληθυσμού.

Το «μάζεμα» του ΑΕΠ μπορεί – σε μεγάλο βαθμό – να επιτευχθεί με την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Με πολλούς τρόπους, που θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε. Ακόμα και με επιδότηση των οικογενειών για εσωτερικό τουρισμό σε καταλύματα και ξενοδοχεία.

Εφόσον μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ούτε συγκεκριμένα φάρμακα, ούτε συγκεκριμένα εμβόλια για την επίτευξη ανοσίας των πληθυσμών, είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει σοβαρός έλεγχος των εισερχομένων στην χώρα.

Δεν υπάρχουν ούτε καν κοινής αποδοχής τεστ και εργαστήρια αντισωμάτων, ούτε βεβαίως τα όσα ακούγονται περί… ιατρικών διαβατηρίων.

Η επιστημονική κοινότητα διατηρεί αμφιβολίες για τα λεγόμενα ιατρικά διαβατήρια και όπως είπε και ο κ. Τσιόδρας στην σημερινή 22/04/2020 ενημέρωση: «δεν υπάρχει κάποιο διαβατήριο αυτή τη στιγμή που θα σου δίνει την δυνατότητα να πηγαίνεις από κάποιο χώρο σε κάποιον άλλο. Διαβατήριο είναι η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και η απομόνωση όταν χρειάζεται… ».

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα ζυγίσουμε πολύ σοβαρά για να μην πάει χαμένη η μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και η επιστημονική μας κοινότητα, που μαζί κρατήσαμε σε χαμηλά επίπεδα την θνητότητα.

Το βάρος του ΑΕΠ θα το σηκώσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός και θα το σηκώσει, όπως το σήκωσε τα χρόνια της κρίσης. Και θα στηρίξει τον τουρισμό, όπως τον στήριξε και τα χρόνια του μνημονίου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα - Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό - Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν - Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα