ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Δικογραφία για Σκαραμαγκά: Η εγχείρηση πέτυχε... αλλά ο ασθενής απεβίωσε

Δικογραφία για Σκαραμαγκά: Η εγχείρηση πέτυχε... αλλά ο ασθενής απεβίωσε

Όχι δεν είναι καθόλου μα καθόλου περίεργο ότι η δικογραφία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης των κυρίων Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εστάλη στη Βουλή αφού έκλεισε η Ολομέλεια.

Το αντίθετο θα ήταν περίεργο. Αν δηλαδή έστελναν τη δικογραφία στην ώρα τους προκειμένου να δούμε τι ακριβώς έγινε με τις θολές συμβάσεις των υποβρυχίων και των έργων, με τις μεταβιβάσεις και τις αλλαγές του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, τότε θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα.

Διότι πολλοί θα έλεγαν ότι δεν ζούμε στην Ελλάδα, αλλά σε μια άλλη, σοβαρή χώρα που σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους και το λαό.

Ευτυχώς τα πράγματα για άλλη μια φορά έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν και πλέον είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ζούμε στην Ελλάδα!

Η Βουλή έκλεισε «κανονικότατα» και «ελληνικότατα» και το όλο ζήτημα των ευθυνών για την υπόθεση Σκαραμαγκά παραγράφεται εξίσου «κανονικότατα»... Σε λίγο, θα υπάρξουν βεβαίως και οι απαραίτητες πολιτικές δηλώσεις όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα μας δώσουν να καταλάβουμε ότι «η εγχείρηση πέτυχε, αλλά δυστυχώς ο ασθενής απεβίωσε...».

Κατά θαυματουργό τρόπο μέσα σε αυτή την αναστάτωση, με το κλείσιμο της Βουλής «θάφτηκαν» κι άλλες υποθέσεις που εκκρεμούσαν... αλλά ούτε για αυτές γράφτηκε κάτι.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας έκανε το χρέος του και τώρα θα πάει να απολαύσει τα μπάνια του και στο τέλος του μήνα θα περάσουν όλοι από το λογιστήριο της Βουλής να πάρουν τον μισθό τους.

«Έτσι είναι η ζωή κύριε, ψάξαμε απ' εδώ, ψάξαμε απ' εκεί δεν βρήκαμε τίποτα... Όλοι καθαροί. Μέχρι τρίτου βαθμού συγγένειας. Κουμπαροξάδερφα και λοιποί συγγενείς, όλοι κρυστάλλινοι». Κοινώς, τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε και θα τα πούμε από Σεπτέμβρη...