Απόκτησε και η Κρήτη το Βατοπέδι της

Newsbomb

• Απόκτησε και η Κρήτη το Βατοπέδι της. Είναι η ιστορία με τη μονή Τοπλού που πουλούσε εκτάσεις του Δημοσίου σαν δικές της σε...
  • Απόκτησε και η Κρήτη το Βατοπέδι της. Είναι η ιστορία με τη μονή Τοπλού που πουλούσε εκτάσεις του Δημοσίου σαν δικές της σε βρετανική κατασκευαστική εταιρεία, εκτάσεις αμύθητης αξίας, σε τουριστική περιοχή του Λασιθίου Κρήτης.
  • Τελευταία στιγμή σταμάτησε αυτή η «δουλειά» της μονής με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που ακύρωσε κάθε συμφωνία της μονής με τη βρετανική εταιρεία.
  • Τώρα όμως ο ηγούμενος της μόνης στέλνει ένα σαφέστατο απειλητικό μήνυμα σε δικαστικούς και κρατικούς παράγοντες ότι «εάν τον κάτσουν στο σκαμνί θα πρέπει να βρεθούν κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή και πολλοί Εφέτες και Αεροπαγίτες».
  • Γι’ αυτό και πολλοί ήδη στην Κρήτη μιλάνε για μια παρόμοια ιστορία με αυτή της μονής Βατοπεδίου, όπου εμπλέκονται πέραν των ιερωμένων, πολιτικοί και ανώτεροι δικαστικοί παράγοντες.
  • Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ηγούμενος της μονής Τοπλού και οι Έλληνες εμπειρογνώμονες, που υπογράφουν τη δήλωση ότι οι εκτάσεις του Δημοσίου ανήκουν στη μονή, είναι η κακουργηματική απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, η άμεση συνέργια σε απάτη εκ μέρους δασικών υπαλλήλων και πραγματογνωμόνων, η ψευδής βεβαίωση εκ μέρους υπαλλήλων της δασικής υπηρεσίας κ.α.
  • Σε υπόμνημά του όμως που κατέθεσε στους ανακριτές ο ηγούμενος της μονής Τοπλού εκφράζει την πεποίθησή του ότι η υπόθεση θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο, διαφορετικά σε περίπτωση ποινικής δίωξης σε βάρος του, θα πρέπει να καταλάβουν θέσεις συγκατηγορουμένου του όλοι οι δικαστές (Πρωτοδίκες, Εφέτες και Αεροπαγίτες) που συντάχθηκαν σε πρώτη φάση με τις νομικές απόψεις της μονής.
  • Με βάση το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το «κρητικό Βατοπέδι» είχαν σκοπό να παραπλανήσουν τους δικαστές που μελετούσαν τις υποθέσεις αυτές και να επηρεάσουν την κρίση τους προς όφελος της μονής Τοπλού, ώστε η τελευταία να αποκτήσει ανύπαρκτο δικαίωμα κυριότητας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.
ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved