ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η «Πανουσιάδα» και άλλα ερωτήματα...

Η «Πανουσιάδα» και άλλα ερωτήματα...

Τις τελευταίες μέρες ο τέως υπουργός και καθηγητής κ. Γ. Πανούσης - κατά περίεργη σύμπτωση - σε αγαστή σύμπνοια με συγκεκριμένα «διαπλεκόμενα» ΜΜΕ έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα προκειμένου να πείσει... αλήθεια για τι να πείσει;

Τη μια λέει ότι έχει στοχοποιηθεί από σκοτεινές δυνάμεις της τρομοκρατίας που δρουν σε σύμπνοια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη ισχυρίζεται ότι αυτός δεν συνδέει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την εναντίον του συνωμοσία!

Τη μια «καρφώνει» τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι περίπου τον έχει αφήσει ακάλυπτο και την άλλη ισχυρίζεται ότι... είχε μια χαρά σχέση μαζί του!

Τη μια λέει ότι για τη συνομωσία είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός και την άλλη ισχυρίζεται ότι... ελπίζει να είχε ενημερωθεί!

Τη μια δηλώνει «τσιπρικός» και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός δρα περίεργα!

Τη μια λέει ότι θέλει να συναντήσει τον Τσίπρα και την άλλη απαιτεί να είναι μόνοι σε αυτή τη συνάντηση υπαινισσόμενος εμμέσως πλην σαφέστατα πως οι στενοί του συνεργάτες μπορεί και να ανέχονται να εξελίσσεται η εναντίον του συνωμοσία!

Τη μια λέει ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης είχε ενημερώσει τον Τσίπρα για τα στοιχεία της εναντίον του συνωμοσίας και την άλλη αφήνει υπαινιγμούς ότι δεν αποκλείεται να μην έχει συμβεί αυτό!

Τη μια «τα ρίχνει» σε όσους κάνουν διαρροές για την όζουσα αυτή υπόθεση κι όταν ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA Μαν. Καψής λέει στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη (όπως η ίδια δήλωσε και ουδέποτε διαψεύστηκε) ότι... οι διαρροές στο κανάλι έγιναν απ’ αυτόν, αλλάζει το τροπάρι, κατηγορεί πηγές της ανάκρισης και σε λίγο το αλλάζει κι αυτό και τους... βγάζει όλους αθώους!

Ουδεμία φυσικά έκπληξη ότι τον κ. Πανούση έχει «υιοθετήσει» όλο το σύστημα της διαπλοκής στα ΜΜΕ (κι όχι μόνο...) επειδή εκτιμά ότι με την εκμετάλλευση της «Πανουσιάδας» θα δεχτεί ένα ακόμα πλήγμα η έτσι κι αλλιώς δοκιμαζόμενη κυβέρνηση...

Αλλά υπάρχουν ορισμένες κινήσεις του κ. καθηγητή που «βγάζουν μάτι»!

Για παράδειγμα, σε επανειλημμένες τοποθετήσεις του ο Γ. Πανούσης προειδοποιεί ότι αν οι κασέτες όπου έχουν καταγραφεί οι επίμαχες συνομιλίες που τον αφορούν έχουν καταστραφεί, τότε αυτό είναι πολύ περίεργο, έως ύποπτο και σκανδαλώδες. Και αυτή του την τοποθέτηση την αναπαράγουν ευχαρίστως τα ΜΜΕ των διαπλεκόμενων...

Ωστόσο ο κ. Πανούσης γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι αυτή του η τοποθέτηση είναι... σκανδαλωδώς ύποπτη!

Και αυτό επειδή ο κ. Πανούσης εκ της θέσης που κατείχε (υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ) γνωρίζει πολύ καλά ότι:

- Οι συνομιλίες του μηχανήματος της ΕΥΠ καταγράφονται ψηφιακά και αποθηκεύονται σε σκληρό δίσκο.

- Ο δίσκος αυτός έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα. Όταν γεμίσει, τότε τα αποθηκευμένα διαγράφονται αυτομάτως.

- Αυτό (η πληρότητα του δίσκου και η αυτόματη διαγραφή) γίνεται με συχνότητα περίπου δυόμισι-τριών μηνών.

Δηλαδή τι έκανε ο κ. Πανούσης;

Άφησε να περάσει αυτό το διάστημα, των δυόμισι-τριών μηνών, στη συνέχεια έκανε τις καταγγελίες, στη συνέχεια ζητά τις κασέτες γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι επίμαχες συνομιλίες στο διάστημα αυτό έχουν σβηστεί!

Έξυπνο, αλλά πόσο έντιμο;

Και κάτι άλλο.
Ο κ. Πανούσης καταγγέλλει εναντίον του στοχοποίηση.

Έχει αντιληφθεί ότι με τα τερτίπια του ενδεχομένως ο ίδιος στοχοποιεί κάποιους άλλους;

Τον Γ. Ρουμπάτη, για παράδειγμα;

Σχετικές ειδήσεις