ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«Σπίρτζη, σαν βγεις στον πηγαιμό για τον Καλογρίτσα...»

«Σπίρτζη, σαν βγεις στον πηγαιμό για τον Καλογρίτσα...»

Πότε επιτέλους θα καταλάβετε εσείς εκεί στην κυβέρνηση ότι ο δημοσιογραφικός έλεγχος της υπόθεσης Καλογρίτσαδεν έχει να κάνει με τις φιλικές σχέσεις ούτε την ποινικοποίησή τους, αλλά με το γεγονός ότι ένας μεγαλοεργολάβος που έχει επιβεβαιωμένα λάβει έργα του Δημοσίου, κατέχει πλέον μία προσωρινή τηλεοπτική άδεια;

Ακούσαμε χθες, Δευτέρα (20/09/2016) τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ιδιαίτερα ενοχλημένο και εξοργισμένο να λέει ότι «ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις του» με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Είπε ο υπουργός: «Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί από ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν είτε είναι από το πολιτικό σύστημα είτε από τις εφημερίδες να το καταθέσουν εδώ ανοιχτά. Το πώς; Το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Λοιπόν εγώ είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει, του απλού πολίτη του ΜΜΕ, οποιουδήποτε άλλου στελέχους να μου πει πώς ευνοήθηκε ο κ. Καλογρίτσας. Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό. Ε, με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια».

Λοιπόν, κύριε Σπίρτζη, ας αφήσουμε λίγο στην άκρη το δέντρο και να πάμε στο... δάσος της υπόθεσης. Το ότι ο κ. Καλογρίτσας βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των ΜΜΕ έχει να κάνει με την εν γένει δραστηριότητά του, αλλά και το «πόθεν έσχες» του, για το οποίο ευελπιστούμε ότι θα δώσει τις δέουσες εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η παράνοια, όπως λέτε, θα ήταν να μείνει ανενόχλητος ένας νέος καναλάρχης να ασυδοτεί και να κάνει ό,τι του καπνίσει δίχως να ελέγχεται από κανέναν. Αφήστε, λοιπόν, τα κλαψουρίσματα ότι είστε στο στόχαστρο για τη φιλία σας με τον εν λόγω κύριο. Εκτός κι αν διαφωνείτε και με αυτό, οπότε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Παράνοια θα ήταν, εξάλλου, να ισχύει επί μονίμου βάσεως ο κλασικός πια ορισμός της Διαπλοκής: «Για τους φίλους μας τα πάντα, για τους εχθρούς μας τίποτα και για τους ξένους ο Νόμος».

Κάποτε, ως πρόεδρος του ΤΕΕ καταγγέλλατε τα καρτέλ και τις μονοπωλιακές τακτικές στο χώρο των κατασκευών και στηλιτεύατε οτιδήποτε είχε οσμή διαπλοκής. Τώρα πια τα έχετε ξεχάσει όλα αυτά; Γιατί, εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να σας θυμίσουμε το γνωστό ρητό για τον Καίσαρα και τη γυναίκα του.

Και ναι, είτε σας αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να ελέγχονται όλοι, όταν έχουν να κάνουν με δημόσια αγαθά ή συναλλαγές με το Δημόσιο. Φίλοι, εχθροί, ξένοι, κουμπάροι και γείτονες.

Αυτά, προς επίρρωση και αποκατάσταση της αλήθειας και σίγουρα όχι της παράνοιας...

Σχετικές ειδήσεις