Η φανέλα της Εθνικής Ελλάδος είναι βαριά... πολύ βαριά!

Newsbomb

Η στήλη αυτή ως γνωστόν δε μασάει τα λόγια της... Λέει τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Αρθρογραφούμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της Πατρίδας και το έχουμε αποδείξει πολλάκις. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια «ανεξήγητη» θα έλεγε κανείς - επίθεση - στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, που προσβάλλει βάναυσα και τον ύψιστο θεσμό.

Πρόσφατα, τις προηγούμενες μέρες, σε ομιλίες του (σε Πρέβεζα και Ξυλόκαστρο) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε την εν εξελίξει κρίσιμη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σε μια πραγματικά εθνική βάση.

Τόνισε πως είναι απαρέγκλιτη επιλογή της χώρας μας η παραμονή στην Ε.Ε. και μάλιστα στο σκληρό της πυρήνα, την ευρωζώνη, αλλά πρόσθεσε ότι και οι εταίροι μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι οφείλουν να δείξουν στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό αλληλεγγύη.

Επίσης επεσήμανε ότι σαφώς και αντίκειται τόσο στο διεθνές όσο και στο ευρωπαϊκό δίκαιο η απαίτηση για προληπτική νομοθέτηση μέτρων.

Αυτά τα πήραν ως αφορμή οι... τροϊκανότεροι των τροϊκανών (κάποια, ευδιάκριτα συστημικά ΜΜΕ και ορισμένοι σχολιαστές-παπαγαλάκια των μνημονίων, κατ’ επάγγελμα) για να του επιτεθούν, για άλλη μια φορά.

Έφτασε μάλιστα κάποιοι εξ αυτών να εκφράσουν το φόβο τους ότι... ο Πρόεδρος με κάτι τέτοια προσφέρει επιχειρήματα σε θιασώτες της εξόδου απ’ την ευρωζώνη!

Ράβδος στη γωνία, άρα βρέχει.

Άλλωστε οι ίδιοι ήσαν που πριν λίγους μήνες εγκαλούσαν τον Προκόπη Παυλόπουλο για την τοποθέτησή του, ότι η οικονομία οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο!

Ελάτε όμως που μετά τον Έλληνα Πρόεδρο με παρόμοιο ακριβώς επιχείρημα, ότι δηλαδή η χώρα μας πρέπει να έχει την αλληλεγγύη των εταίρων της αφού μάλιστα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, εμφανίστηκε κι ο αρμόδιος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί!

Τι έχουν τώρα να πουν οι επαγγελματίες υπονομευτές μιας εθνικής γραμμής;

Θα εγκαλέσουν και τον Μοσκοβισί σαν... δραχμολάγνο;

Ή τον Γιούνκερ;

Ή τον Σουλτς, οι οποίοι με άλλες λέξεις επεσήμαναν τα ίδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Τελικά είναι πολύ βαριά η φανέλα της εθνικής ομάδας...

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved