ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κύριε Παπακωνσταντίνου, ποιος θα λογοδοτήσει για την κουζίνα του Νταβός;

Κύριε Παπακωνσταντίνου, ποιος θα λογοδοτήσει για την κουζίνα του Νταβός;

Είναι θλιβερό να ακούει κανείς, έστω και μετά από λίγα χρόνια, ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει στο εθνικό έγκλημα της εισόδου της Ελλάδας στα Μνημόνια να παρουσιάζουν τα γεγονότα πριν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελλόριζο σα να επρόκειτο για αστυνομικό μυθιστόρημα.

Βγήκε, λοιπόν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Real FM και μίλησε για τον περιβόητο διάλογο του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2010 με τον τότε γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος – Καν στην κουζίνα του Νταβός.

«Ο Παπανδρέου είπε στον Στρος Καν το εξής: “Ντομινίκ εγώ δεν θέλω το ΔΝΤ, θέλω ευρωπαϊκή λύση. Εάν οι Ευρωπαίοι μου πουν ότι δεν έχω λεφτά και οι αγορές κλείσουν, τι κάνω;”. Αυτό ήταν το ερώτημα. “Τι εναλλακτικές υπάρχουν;”», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Και πρόσθεσε: «Πήγαμε στην κουζίνα γιατί εάν κάναμε μία δημόσια εμφάνιση με τον Στρος Καν την επόμενη ημέρα όλες οι εφημερίδες θα έλεγαν ότι η Ελλάδα προσφεύγει στο ΔΝΤ και άρα θα έκλειναν οι αγορές».

Όσο για το ποιος ευθύνεται τελικά για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Αυτό είναι κομμάτι της ιστορικής κατάθεσης και μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τη Γερμανία. Φέρτε εδώ πέρα κάποιον Γερμανό να τον ρωτήσετε γιατί μπήκε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Και θα σας απαντήσει όχι επειδή το ήθελε η Γερμανία, επειδή το ήθελε η Άνγκελα Μέρκελ. Διότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο κ. Σόιμπλε μαζί με σύσσωμο το Eurogroup, μαζί με τον κ. Τρισέ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλοι μαζί λέγαμε ότι δεν θέλουμε το ΔΝΤ, θέλουμε αμιγώς ευρωπαϊκή λύση».

Με απλά λόγια, ο κ. Παπακωνσταντίνου έρχεται να μας πει ότι για τα επτά «πέτρινα» χρόνια του Μνημονίου έφταιξαν μόνο οι «κακοί ξένοι»!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει: Οι άνθρωποι μας δουλεύουν «ψιλό γαζί», μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την υστεροφημία τους, ισχυριζόμενοι πως οι ίδιοι υπήρξαν απλώς θύματα μιας χρονικής συγκυρίας!

Ειλικρινά, σε ποιους απευθύνεστε, κ. Παπακωνσταντίνου; Σε αυτόχθονες ιθαγενείς που θα τους δώσετε καθρεφτάκια, για να πιστέψουν στο... θαύμα που δημιουργήσατε και εσείς, ενόσω ήσαστε στην κυβέρνηση εκείνη;

Επιτέλους, απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτά τους 11 εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας θα βγει κανείς να πει την αλήθεια; Θα λογοδοτήσει κανείς για το έγκλημα της κουζίνας και το «μνημονιακό μενού» που αποφάσισαν κάποιοι για τους Έλληνες χωρίς τους Έλληνες και τους το σέρβιραν παγωμένο, για να τους στέκεται «αγκωνάρι» για μια ζωή;

Η τσίπα σε αυτή τη χώρα έχει γίνει δυσεύρετη. Δυστυχώς...

Σχετικές ειδήσεις