ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Από το Φλώρο στο... Μαρτίνη ο ίδιος δρόμος, της μαφίας...

Από το Φλώρο στο... Μαρτίνη ο ίδιος δρόμος, της μαφίας...

Σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν - Σκάνδαλο Energa, Hellas Power: Μετά το Φλώρο, ποιος; Που οφείλει να κινηθεί η δικαιοσύνη; Διότι οι περιπτώσεις των περίεργων αποφυλακίσεων ανθρώπων που καταχράστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν είναι μεμονωμένα περιοστατικά - Έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας δημιουργώντας συνθήκες έκρηξης στην ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί άναυδη, όλους αυτούς τους μεγαλοαπατεώνες να κυκλοφορούν ελεύθεροι στα κοσμοπολίτικα στέκια και να διάγουν βιο πολυτελή

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ - ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ

Πώς καταφέρνουν να εξασφαλίζουν τόσο υψηλά ποσοστά αναπηρίας και να εμφανίζονται όλοι ασθενείς με ύποπτες και γελοίες επιχειρηματολογίες περί καταθλίψεως;

energa copy

Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι των φυλακών είναι χαρούμενοι που βρίσκονται σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα;

Οι περιπτώσεις πλέον είναι τόσες πολλές που καθιστούν απόλυτα βέβαιη την ύπαρξη συγκεκριμένων κυκλωμάτων που προφανώς αναλαμβάνουν εργολαβικά τέτοιες σκηνιοθετημένες αποφυλακίσεις με φωτογραφικούς νόμους που περνάει η πολιτική εξουσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΦΛΩΡΟΥ

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Μαρτίνης, Μηλιώνης, Λαυρεντιάδης, Τσοχατζόπουλος κι ένα σωρό άλλοι... Κάποιοι πλήρωσαν μια απλή εγγύηση, κάποιοι βγήκαν με το βραχιολάκι και κάποιοι άλλοι με μοναδική υποχρέωση να μη φύγουν από τη χώρα.

«Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις εξουσίες θα ήταν αληθινή σωτηρία…» - Οδυσσέας Ελύτης

Πόσο επιβεβαιώνεται δυστυχώς ο νομπελίστας ποιητής μας, αυτές τις μέρες με αφορμή την σκανδαλώδη αποφυλάκιση ενός βαρυποινίτη.

Η υπόθεση του Αριστείδη φλώρου δεν προκάλεσε μόνο το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά – και αυτό είναι το πιο θλιβερό - ξανάφερε στην επιφάνεια - κάτι που οι περισσότεροι δεν μπορούν να δουν ή να κατανοήσουν:

Την διαρκή προσπάθεια της Εκτελεστικής εξουσίας να ποδηγετήσει την Δικαστική εξουσία με … «αρωγό» της αλλά και εργαλείο της, την Νομοθετική εξουσία!

Νόμοι, νομοσχέδια, διατάγματα, αλλά με «παραθυράκια», άλλα με «παράθυρα», άλλα με «πόρτες ορθάνοιχτες», που περνούν από τη Βουλή με τις ευλογίες των εθνοπατέρων μας, ως επί τω πλείστων αυτών που ανήκουν στην Κυβερνητική πλευρά αλλά ενίοτε, άμα βολεύει το ψηφίζουν και οι λοιποί ή κάνουν φασαρία για να κάνουν, χωρίς ωστόσο να αμφισβητούν τον εκάστοτε επίμαχο νόμο, επί του πρακτέου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νόμος Παρασκευόπουλου (4322/15), βάση του οποίου αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος- και άλλοι πολλοί πριν από αυτόν- ενδεχομένως να αποτελέσει τη θρυαλλίδα αποδόμησής του, αυτό το κραυγαλέο περιστατικό, ενδεχομένως όμως και όχι.

Και να παραμείνει σε ισχύ, όσο «εξυπηρετεί» τους σκοπούς και τα συμφέροντα της εξουσίας, καθώς μέσα και από αυτόν τον νόμο, «παρακάμπτεται» η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της, αφού στην πράξη καταργείται μέσω του νόμου ο πυρήνας των δικαστικών αποφάσεων και εξυπηρετούνται παντοιοτρόπως ημέτεροι, σύντροφοι κ.ο.κ.

Και εξηγούμαι: Η Δικαιοσύνη, το δικαστήριο δηλαδή καταδίκασε σε 21 χρόνια τον Αριστείδη Φλώρο, ποινή που αντιστοιχούσε στην βαρύτατη πράξη του και τον έστειλε στη φυλακή.

Ο κάθε δικαστής είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει κατά γράμμα και κατά περίπτωση με επιείκεια τους νόμους και όσα προβλέπονται στους νομικούς κώδικες, αστικούς, ποινικούς.

Εν προκειμένω, στην συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν υποχρεωμένη και πάλι να εφαρμόσει τον νόμο, αυτόν δηλαδή που έφερε η Κυβέρνηση το 2015, κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις της, στους σκοπούς της και τα συμφεροντά της και όπως όλοι οι υπουργοί δικαιοσύνης τις τελευταίες δεκαετίες, έτσι και αυτός, προέταξε το βαρύγδουπο στόχο, που είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών.

Φυλακές που… αποσυμφορίζονται τελικά, μόνο από τους «έχοντες και κατέχοντες».

Άρα, η Εκτελεστική – Νομοθετική εξουσία, με τον νόμο αυτό που αφέθηκε ελεύθερος ο κ. Φλώρος κατήργησε στην πράξη, τον πυρήνα της δικαστικής απόφασης που τον καταδίκασε σε κάθειρξη.

Η σπουδή της κυβέρνησης για τα ψυχολογικά των κρατουμένων

Ήταν δε τέτοια η σπουδή της Κυβέρνησης, που το 2015 - δεν είχε βέβαια τότε κατά νου της το Φλώρο - όταν ψηφίστηκε ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης, ενέταξε τροπολογία με την οποία προβλεπόταν η αποφυλάκιση ακόμη και σε περιπτώσεις καθείρξεως (σ.σ. ποινή άνω των 5 ετών) για κρατούμενους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα και αφού έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους!!!

MARTINIS 1

Πέρυσι τον ίδιο μήνα, τον Αύγουστο του 2017, αποφυλακίστηκε «πατώντας» στον ίδιο νόμο και επικαλούμενους λόγους υγείας, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης. Με γνωμάτευση αναπηρίας 75% και πάλι του ΚΕΠΑ, αλλά για …κάποιο λόγο ντόρος δεν έγινε, αν και αυτός είχε κατηγορηθεί για τεράστια διασπάθιση δημοσίου χρήματος!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΗ

Ίσως γιατί η σημερινή αντιπολίτευση, δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με … «παλιές αγάπες», αλλά αν και σήμερα διαμαρτύρεται για τον νόμο Παρασκευόπουλο, ουσιαστικά και άτυπα «ασυλία» έδωσε στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς θα μπορούσε από την ώρα εφαρμογής του επίμαχου νόμου, να τον έχει προσβάλλει στο ΣτΕ ως αντισυνταγματικό και να παλέψει την ακύρωσή του. Δεν το έκανε και αυτό κάτι σημαίνει.

Για τον κ. Μαρτίνη ούτε κουβέντα.

Ούτε από τη ΝΔ, ούτε βεβαίως και από τον ΣΥΡΙΖΑ που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στα κάγκελα για τις δεκάδες υποθέσεις που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε ο συγκεκριμένος κύριος.

Κανείς δε ρώτησε και δε ρωτά βάσει ποίων δικαιολογητικών και επιχειρημάτων αποφυλακίσθηκε ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης; Να δωθούν όλα στη δημοσιότητα.

martinis evelpidwn 1

Δώστε στη δημοσιότητα τα έγγραφα για τα ποσοστά αναπηρίας Μαρτίνη

Ρωτάμε λοπόν τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης να μας πει πώς προκύπτει το 75% για τον κ. Μαρτίνη που βούλιαξε στα χρέη νοσοκομεία και κληροδοτήματα.

Η σφοδρότητα με την οποία αναφερόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στους ανθρώπους της ΝΔ με τους οποίους φέρεται να είχε σχέσεις ο κ. Μαρτίνης και τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στην Εξεταστική για την Υγεία, αίφνης ατόνισε.

Περίεργα πράγματα. Η ώρα έφτασε. Μετά το Φλώρο να πάρουν σειρά οι υπόλοιποι. Είναι απαίτηση του λαού. Θα το λέμε και θα το υπενθυμίζουμε συνεχώς με άρθρα, ρεπορτάζ και αποκαλύψεις.

Η σιωπή είναι συνενοχή.

Να υπενθυμίσουμε δε, ότι και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ως υπουργός Δικαιοσύνης επι Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είχε φέρει νύχτα και μάλιστα θερινή, τροπολογία μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία προέβλεπε ούτε λίγο ούτε πολύ αμνήστευση σε καταχραστές δημοσίου χρήματος, εάν τα επέστρεφαν νομιμοτόκως!!!

Τροπολογία που όπως έλεγαν εφέρετο ότι ήθελε να εξυπηρετήσει τότε τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη και άλλους υποδίκους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά τελικά παρέμεινε σε ισχύ μόνο 13 ημέρες, καθώς ξεσηκώθηκε θύελλα κα αποσύρθηκε, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε, αντισυνταγματική από τον Άρειο Πάγο.

Ολοι οι υπουργοί Δικαιοσύνης, έφερναν παρόμοιους νόμους, με σκοπό να επωφεληθούν ημέτεροι, δείχνοντας απόλυτη ασέβεια στο κράτος Δικαίου, στη Δικαιοσύνη και στη Δημοκρατία, και ως άλλοι Λουδοβίκοι θέλησαν να καταστήσουν σαφές ότι «οι νόμοι είναι η κυριαρχία των κυρίαρχων».