ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκάνδαλο Energa: Υπό το βάρος της λαϊκής οργής ο Φλώρος επιστρέφει στη φυλακή

Σκάνδαλο Energa: Υπό το βάρος της λαϊκής οργής ο Φλώρος επιστρέφει στη φυλακή

Σκάνδαλο Energa - Hellas Power: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας - Αργά χθες το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Αριστείδη Φλώρο καθώς υπήρχε έκδηλη ανησυχία ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών να ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του - Το Newsbomb.gr παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα το βούλευμα με το οποίο επιχειρήθηκε η «απόλυσή» του από τις φυλακές με μοναδικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα - Τον κρατούν στη ΓΑΔΑ ως ύποπτο διαφυγής - Το πρωί τον μεταφέρουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στις φυλακές - Από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr είχε επισημάνει το θολό τοπίο κάτω από το οποίο επιχειρήθηκε η συγκεκριμένη αποφυλάκιση, ενώ πλέον οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τόσο σε δικαστικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αφού είναι σαφές ότι γνώριζαν αρκετοί για την απίστευτη απάτη την οποία σκηνοθέτησε ο 39χρονος καταδικασμένος για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power

«Φωνή λαού, οργή θεού». Υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας, οι αρχές και η Δικαιοσύνη κινητοποιήθηκαν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση και με ταχύτατους ρυθμούς επιχειρούν να αποκαταστήσουν το κοινό περι δικαίου αίσθημα επιστρέφοντας τον Αριστείδη Φλώρο στο... φυσικό του περιβάλλον, στις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατούνταν από το 2017.

flori

Επιστρέφει σήμερα 1η Σεπτεμβρίου στις φυλακές Χαλκίδας

Με ταχύτατους ρυθμούς το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την επιστροφή του σήμερα το πρωί στις φυλακές.

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες εξπρές έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ.Σοφουλάκης. Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του. Αμέσως ο κ.Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η διαδικασία πάντως ήταν πρωτόγνωρα ταχύτατη από την ελληνική δικαιοσύνη καθώς σε μια ημέρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε και αυθημερόν συνεκλήθη το συμβούλιο για να αποφανθεί!

Η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου είναι εξίσου σκανδαλώδης, όσο και η εξαπάτηση και οι ζημίες που προκάλεσαν οι «επιχειρηματικές» δράσεις του Φλώρου και του Μηλιώνη.

Οι ραγδαίες αποκαλύψεις σε ότι αφορά τα πλαστά έγγραφα, όσο και στην καθυστερημένη αντίδραση της Δικαιοσύνης που μόλις χθες άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Φλώρου προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα από τα ΜΜΕ, άρχισαν να κινητοποιούνται η Δικαιοσύνη και οι Αρχές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Άρης Φλώρος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα, καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν λόγο να πιστεύουν πως θα αποπειραθεί να διαφύγει της επερχόμενης σύλληψής του λόγω της έφεσης στο βούλευμα με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Όλη τη νύχτα κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ

Παρά τη σύλληψή του, τα ερωτήματα - για το ποιοι γνώριζαν και πώς στήθηκε η απάτη - παραμένουν καυτά:

Ποιοι γνώριζαν από την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης για αυτή τη μεγάλη απάτη προκειμένου να αποφυλακιστεί ο κ. Φλώρος;

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!

Εκτός από τη δικαστική εξέλιξη που θα κρίνει την τύχη του κ. Φλώρου, είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος ποιοι βόηθησαν τον καταδικασθέντα 39χρονο να προβεί σε αυτή την απάτη προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκισή του.

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί, ποιοι δικαστικοί, ποιοι πολιτικοί βοήθησαν ή έκαναν τα στραβά μάτια για να πετύχει αυτός ο κύριος την αποφυλάκισή του όταν αποδεδειγμένα έχει αρπάξει από το δημόσιο πάνω από 256 εκατομμύρια ευρώ;

Όλα αυτά τα πράγματα είναι βεβαίως πολύ περίεργα και μάλιστα την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας με πραγματικά προβλήματα υγείας ταλαιπωρούνται αφάνταστα από τις υπηρεσίες και τις επιτροπές του ΙΚΑ και των υπολοίπων ταμείων για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πενιχρό επίδομα ή βοήθημα.

floros

Το επίμαχο βούλευμα, που αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr και χαρακτήρισε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέχθηκε χωρίς περαιτέρω έλεγχο, ότι ο Αριστείδης Φλώρος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 70% βάσει σχετικής βεβαίωσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

floros q

«Επομένως εφόσον συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, πρέπει να διαταχθεί η απόλυση του κατάδικου αυτού, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι τη του υπολοίπου της ποινής του», εισηγήθηκε στις 31 Ιουλίου 2018 η αρμόδια εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, κάτι το οποίο έγινε δεκτό με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αποφυλάκιση Φλώρου λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

floros c

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Ωστόσο, όπως σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη που έδειξε το δρόμο της έφεσης του επίμαχου βουλεύματος «το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%.

Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση». Κατά τον κ. Βουρλιώτη δεν αναφέρεται επίσης ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση». Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Κι ενόσω ο Φλώρος ανέπνεε μέχρι χθες… αέρα ελευθερίας (όπως και ο φίλος του Μηλιώνης που κυκλοφορεί με πολυτελές τζιπ στα στέκια του Κολωνακίου), κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο σε όσους άσκησαν κριτική στην αποφυλάκισή του, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της πλαστότητας των εγγράφων – γνωματεύσεων που προσκόμισε ο 39χρονος για να παρουσιάσει εαυτόν ανάπηρο!

Από την πρώτη στιγμή της αποφυλάκισής του Αριστείδη Φλώρου ξέσπασε τεράστιος πολιτικός σάλος με στελέχη της κυβέρνησης να καταδικάζουν αυτή την ενέργεια και να ζητούν περαιτέρω έρευνες για το πώς επετεύχθη το ποσοστό αναπηρίας άνω του 70% για τον καταδικασθέντα κ. Φλώρο.

Τα αναπάντητα ερωτήματα - Επισημάνσεις «φωτιά»

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 31 Αυγούστου το Newsbomb.gr έχει θέσει μια σειρά από ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις πολιτικές και όχι μόνο... Εστόσο επιμένουμε ότι τεράστια ερωτήματα προκαλεί η στάση του μέχρι πρότινος υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, αλλά και η ξαφνική απόφαση του πρωθυπουργού να τον «καρατομήσει» στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

kontonis

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό, «έσκασαν» ταυτόχρονα δυο αποκαλύψεις:

  • Το έγγραφο που πιστοποιεί την ασθένειά του ήταν πλαστό.
  • Η Δικαιοσύνη ασκεί έφεση κατά του βουλεύματος.

Το πρώτο ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι το εξής:

Είναι ποτέ δυνατόν να έχει στηθεί μια τόσο μεγάλη απάτη για να βγει ο κ. Φλώρος από τον Κορυδαλλό και να μην γνώριζε κανείς τίποτα;

Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να πείσει την κοινή γνώμη πως όλη αυτή την πλεκτάνη την έστησε μόνος του ο Φλώρος μέσα από τις φυλακές, χωρίς να αντιληφθεί κανένας το παραμικρό.

energa 3

Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Όπως κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνονται τζάμπα!

Τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις υποκρύπτουν μπόλικο μαύρο χρήμα!

Η υπόθεση της αποφυλάκισής του ενισχύει την πεποίηθηση του ελληνικού λαού ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο βρίσκονται έξω και άλλοι δήθεν επιφανείς επιχειρηματίες που ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα τεραστίου μεγέθους, όπως για παράδειγμα οι κύριοι Λευρεντιάδης (υπόθεση Proton Bank) και Μαρτίνης (υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν).

Μετά το σάλο και τις αποκαλύψεις η Δικαιοσύνη παρενέβη και μπλόκαρε την αποφυλάκιση, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ είναι αμφίβολο αν θα υπήρχαν οι ίδιες εξελίξεις σε περίπτωση που δεν υπήρχαν δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης άσκησε το μεσημέρι της Παρασκευής (31/08/2018) έφεση η οποία οδηγεί σε νέα κρίση.

Είχε προηγηθεί η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, με την οποία αφενός χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το επίμαχο βούλευμα και αφετέρου ζητούσε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος.

energa

Η παραγγελία της Εισαγγελίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνιζε πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο εισαγγελέας υπογράμμιζε ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Όλα αυτά , κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Αριστείδη Φλώρου για την αποφυλάκισή του

Η αποκάλυψη για τα πλαστά έγγραφα έφερε τα πάνω - κάτω

eggrafo 1

Έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πιστοποιεί ότι η γνωμάτευση για την υπνική άπνοια, βάσει και της οποίας αθροίστηκε το ποσοστό αναπηρίας του καταδικασθέντα για το σκάνδαλο της Energa Hellas Power, Αριστείδη Φλώρου και χρησιμοποιήθηκε για την αποφυλάκισή του, είναι πλαστή.

Το θέμα αποκάλυψε πρώτο το documentonews.gr και ήδη έχει προκληθεί πολιτικός σεισμός, αφού η εξέλιξη αυτή εκθέτει μεγάλο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και αποδεικνύει περίτρανα πώς αποφυλακίζονται όλοι αυτοί οι καταδικασθέντες με τεράστια οικονομικά σκάνδαλα στις πλάτες τους.

Η διοικήτρια Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, αναφέρει στο σχετικό έγγραφο, το οποίο δημοσίευσε το Documento, ότι η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη». Επιπλέον, δεν υπήρξε υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, σε ιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση για ΚΕΠΑ.

Η κ. Μητσάκη επισημαίνει, επίσης, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ύπνου δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, το οποίο είναι απαραίτητο.

Αναλυτικά, το έγγραφο αναφέρει:

«Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α. Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρία Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολογία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ "ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ" είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β. Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ. Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ"
Π. Γκουλάκη – Μητσάκη».

«Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου»

Το απόγευμα της Παρασκευής η Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία φαίνεται να υπογράφει τη σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», φέρεται να αναφέρει σε δήλωση της στο News 24/7, ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής: «Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωριζω.

Έχει θιγεί η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου».

Διαβάστε επίσης:

Μηλιώνης - Φλώρος: Από τη φυλακή στα μπουζούκια - Το σκάνδαλο με τη ΔΕΗ και το συμβόλαιο θανάτου