ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η κατασκουριασμένη Maserati 5000 GT κοστίζει περίπου 700.000 ευρώ

Αυτή η κατασκουριασμένη Maserati 5000 GT κοστίζει περίπου 700.000 ευρώ

Μπορεί να είναι διαλυμένη και ταλαιπωρημένη όμως είναι εξαιρετικά σπάνια και με διάσημο πρώτο ιδιοκτήτη.

Του Γιάννη Σκουφή

Στο χρηματιστήριο αξιών των κλασικών αυτοκινήτων παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, πέρα από τον προφανή που είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο. Σημαντικοί είναι τόσο η σπανιότητα όσο και η γνησιότητα, ενώ ένας διάσημος πρώην ιδιοκτήτης ποτέ δεν έκανε κακό.

Η συγκεκριμένη Maserati 5000 GT λοιπόν μια από τις μόλις 34 που έχουν κατασκευαστεί συνολικά, ενώ αυτός που ήταν η αιτία για τη δημιουργία του μοντέλου ήταν ο πρώην Σάχης της Περσίας. Στον οποίο άρεσε μεν η τότε 3500 GT αλλά ήθελε κάτι πιο εκλεκτό και έτσι προέκυψε η 5000 GT με τον V8 των 5.000 κυβικών της 450S.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η συγκεκριμένη 5000 GT των φωτογραφιών μας που θα δημοπρατηθεί από την RM Sotheby’s στον Monterey είναι η μόνη με αμάξωμα της Ghia και η ένατη που είχε κατασκευαστεί το 1961 για λογαριασμό του Ιταλού επιχειρηματία Ferdinandi Innocenti. Τον εμπνευστή και δημιουργό της Lambretta που ήταν γνωστή για τις βέσπες της.

Τη δεκαετία του ’70 η σπάνια Maserati πήγε στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό του συλλέκτη Rubayan Alrubayan, ο οποίος δεν ήξερε τι ακριβώς είχε αγοράσει και την είχε αφήσει στην ύπαιθρο για χρόνια, με αποτέλεσμα να καταντήσει όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μας και να σωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τη διάλυση. Και να ελπίζει σε ένα νέο ιδιοκτήτη και στην αναπαλαίωση που της αξίζει.