ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι ίσως η πιο extreme Mercedes G-Class που μπορεί να αγοράσει κανείς

Αυτή είναι ίσως η πιο extreme Mercedes G-Class που μπορεί να αγοράσει κανείς

Η μαύρη G500 4x16 των φωτογραφιών μπορεί να τα βάλει σχεδόν με οτιδήποτε βρεθεί μπροστά της!

Του Γιάννη Σκουφή

H G500 4x16 είναι μια πολύ ιδιαίτερη έκδοση της G-Class, ενώ η συγκεκριμένη είναι επιπρόσθετα και θωρακισμένη από την Armoured Cars Systems που συνεργάστηκε με την γερμανική εταιρεία Gruma.

Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζεται Enok P1, ενώ όπως και το στάνταρ μοντέλο έτσι και αυτή κινείται από τον bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών της Mercedes που αποδίδει 416 ίππους Βέβαια λόγω της θωράκισης και των κιλών που προσθέτει οι επιδόσεις εδώ είναι πιο αργές αλλά αυτό καλύπτεται από το ότι ο οδηγός της και οι επιβάτες δεν πρέπει

Και αυτό γιατί πέρα από την προστασία λόγω της θωράκισης που παρέχει πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά, τόσο στην άσφαλτο όσο και πολύ μακριά από αυτή, σε ιδιαίτερα αφιλόξενα εδάφη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αυτό το μοντέλο χρησιμοποιείται, στις βασικές του μορφές από πολλούς στρατούς, μεταξύ αυτών και τον Ελληνικό και από διάφορα σώματα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο.

Στο εσωτερικό που είναι επενδεδυμένο πλήρως με αλκαντάρα, υπάρχουν όλα όσα μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμα και θυρίδα διαφυγής από την οροφή! Αξιοσημείωτη είναι και η μικρή καρότσα με ένα επιπλέον τρακτερωτό λάστιχο καθώς και τα τεράστια σκαλοπάτια.