ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Ηyundai Prophecy προφητεύει ένα ακόμα πιο αεροδυναμικό και ηλεκτρικό μέλλον

Το Ηyundai Prophecy προφητεύει ένα ακόμα πιο αεροδυναμικό και ηλεκτρικό μέλλον

Όταν θα είναι διαθέσιμο προς πώληση το μεγάλο κουπέ της Hyundai θα είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο που θα μπορεί να αγοράσει κανείς.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που του παρελθόν αποτελεί πρότυπο για το παρόν αλλά και για το μέλλον και το Prophecy της Hyundai είναι σαφέστατα μια από αυτές τις περιπτώσεις. Και αυτό γιατί το αμάξωμά του ακολουθεί τη λογική των αυτοκινήτων της δεκαετίας του ΄30 και του ’40, που χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερα αεροδυναμικά σχήματα.

Ιδιαίτερα αεροδυναμικό θα είναι και το αμάξωμα του κουπέ των 2+2 θέσεων που αν δεν είχε κάνει την εμφάνισή της η πανδημία του κορονοϊού θα παρουσιαζόταν ως πρωτότυπο στη έκθεση της Γενεύης. Και ως μοντέλο παραγωγής στην πορεία, με πολλές πιθανότητες, χάρη στο συντελεστή οπισθέλκουσάς του που θα είναι σύμφωνα με τη Hyundai μικρότερος του 0,20, να είναι ότι πιο αεροδυναμικό θα μπορεί να οδηγήσει κανείς.

Ενδιαφέρον είναι πως προκειμένου να μην αλλοιωθούν οι όμορφες γραμμές του αμαξώματος η αεροτομή στη βάση του πίσω παρμπρίζ είναι διάφανη.

Κατά τα άλλα το Prophecy θα βασίζεται σε ένα πλαίσιο που ο όμιλος της Hyundai εξελίσσει για τα ηλεκτρικά μοντέλα του από την κατηγορία C και πάνω, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένεται να μάθουμε στο μέλλον.