ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H DS Automobile θα πολλαπλασιάσει άμεσα τα μοντέλα της

H DS Automobile θα πολλαπλασιάσει άμεσα τα μοντέλα της

Η premium γαλλική μάρκα έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα διεύρυνσης της γκάμας της για το άμεσο μέλλον.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένας από τους καθοριστικούς πυλώνες μιας αυτοκινητοβιομηχανίες είναι το εύρος της γκάμας της και η ισχυρή παρουσία της στις βασικές για αυτήν κατηγορίες της αγοράς. Οι Γάλλοι του ομίλου PSA γενικά και αυτοί της DS Automobiles ειδικά, το γνωρίζουν πολύ καλά και έτσι έχουν εκπονήσει ένα δυναμικό σχέδιο άμεσης επέκτασης της γκάμας της premium μάρκας.

Η αρχή θα γίνει τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς με την παρουσίαση του κορυφαίου, προς το παρόν τουλάχιστον, μοντέλου της μάρκας. Της λιμουζίνας DS 9, το μήκος της οποίας θα φτάνει τα 5,0 μέτρα, στοιχείο καθοριστικό προκειμένου να γίνει δημοφιλής στην πολύ σημαντική κινεζική αγορά.

Περίπου έξι μήνες μετά θα ακολουθήσει το καινούργιο DS4 που είναι πιο σημαντικό για την αγορά της Ευρώπης και μάλιστα τόσο ως κλασικό hatchback όσο και ως Crossback. Το τελευταίο θα συμπληρώσει, μαζί με τα υπάρχοντα DS 3 και DS 7 Crossback τη γκάμα των SUV της μάρκας στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες, με τη βάση και των δύο να είναι η καινούργια εκδοχή του πολύ καλού πλαισίου EMP2 της PSA που θα υποστηρίζει και την ηλεκτροκίνηση.

Η ολοκλήρωση της γκάμας σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο της εταιρείας θα γίνει με την παρουσίαση ενός μεγάλου SUV.