ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW M1 του Paul Walker πουλήθηκε φτηνά για ένα τόσο σπάνιο μοντέλο

Η BMW M1 του Paul Walker πουλήθηκε φτηνά για ένα τόσο σπάνιο μοντέλο

Το μοναδικό super car στην ιστορία της BMW με το διάσημο πρώτο ιδιοκτήτη πουλήθηκε μόλις 500.000 δολάρια

Του Γιάννη Σκουφή

Η τιμή ενός κλασικού μοντέλου καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι πιο σημαντικοί είναι η σπανιότητά του, η κατάσταση και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, η συντήρησή του και τυχόν εργασίες αναπαλαίωσης και αν κάποιος από τους πρώην ιδιοκτήτες του ήταν από γνωστός ως διάσημος.

Η BMW M1 των φωτογραφιών μας πληροί καταρχήν το τελευταίο, μιας και ανήκε στον αδικοχαμένο σταρ του Fast & Furious Paul Walker. Από κει και πέρα το ένα και μοναδικό υπερ- αυτοκίνητο της εταιρείας του Μονάχου και το μόνο με τον κινητήρα στο κέντρο, μαζί με την κατά πολύ μεταγενέστερη i8, έχει κατασκευαστεί μόλις 453 φορές. Από αυτές οι 54 ήταν αγωνιστικές και οι υπόλοιπες 399 είχαν έγκριση τύπου για δημόσιο δρόμο.

Από αυτές τις 399 η AHG, μια αντιπροσωπεία της BMW, αποφάσισε να βελτιώσει συνολικά 10, με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό κιτ αμαξώματος και με 350 ίππους αντί για 277 της στάνταρ έκδοσης. Πόσες τελικά έφτιαξε είναι άγνωστο, αλλά το βέβαιο είναι πως μια από αυτές, με τον αριθμό πλαισίου 090, ανήκε στον Paul Walker.

Και η οποία πουλήθηκε έναντι 500.000 δολαρίων, τιμή που με βάση όλα τα παραπάνω θεωρείται χαμηλή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.