ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για ποια αγορά προορίζεται η επιμηκυμένη Skoda Octavia;

Για ποια αγορά προορίζεται η επιμηκυμένη Skoda Octavia;

Οι επιμηκυμένες εκδόσεις αφορούν συνήθως λιμουζίνες πολυτελείας αλλά κάπου στον κόσμο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι εκδόσεις long ή οι επιμηκυμένες γνωστών μοντέλων σχεδιάζονται και εξελίσσονται με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση όσων κάθονται πίσω και στην Ευρώπη συνήθως απαντώνται σε μεγάλες, πολυτελείς λιμουζίνες.

Στην Κίνα όμως όπου το μέγεθος μετράει ακόμα περισσότερο ακόμα και πιο μικρά μοντέλα είναι διαθέσιμα με αισθητά μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με τις εκδόσεις τους που πωλούνται σε άλλες αγορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Skoda Octavia Pro.

Πρόκειται για την κινεζική εκδοχή της τρέχουσας γενιάς της Octavia, που σε σχέση με αυτές που κυκλοφορούν δίπλα μας διαφοροποιείται και αισθητικά, μιας και υιοθετεί χαρακτηριστικά από την πιο σπορ RS. Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο της είναι όμως το κατά 71 χιλιοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο που αυξάνει αισθητά τους χώρους για όσους κάθονται στο πίσω κάθισμά του, ενώ το συνολικό της μήκος έχει αυξηθεί κατά 85 χιλιοστά φτάνοντας συνολικά τα 4,753 μέτρα.

Η Skoda Octavia Pro θα κινείται από το γνωστό 1.4 TSI του ομίλου Volkswagen, ο οποίος αποδίδει μέχρι και 150 ίππους, ενώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τη δούμε στην Ευρώπη. Άλλωστε όποιος θέλει κάτι πιο άνετο μπορεί να επιλέξει τη ναυαρχίδα της μάρκας, το Superb που επίσης είναι διαθέσιμο στην Κίνα.