ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ford επιταχύνει για νέα ηλεκτρικά μοντέλα

H Ford επιταχύνει για νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Η πολυεθνική εταιρεία είναι από τους πρώτους μαζικούς κατασκευαστές που έχουν δηλώσει πως από το 2030 θα διαθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Καθημερινά θα διαβάζετε για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ας τα λέμε BEV για λόγους συντομίας) και πως αυτά είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, αν και η μετάβαση θα δίνει σταδιακά και σαφώς όχι από τη μια μέρα στην άλλη.

Ένας από τους κατασκευαστές που θα εισέλθει δυναμικά στην ηλεκτρική εποχή είναι η Ford που έχει ήδη λανσάρει στην Ευρώπη την εντυπωσιακή Mustang Mach-E. Η οποία στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία και στη χώρα μας με τις τιμές πώλησης να ξεκινούν από τις 54.487 ευρώ.

Μετά το 2023 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του ένα ακόμα ηλεκτρικό Ford, το οποίο θα έχει αρκετά κοινά με το VW ID.3 -μεταξύ αυτών και το πλαίσιο MEB, αλλά τα σχέδια της μάρκας δεν εξαντλούνται εδώ. Ήδη εξελίσσει δύο νέα πλαίσια, που θα της επιτρέψουν να ανταγωνιστεί τους πάντως που δηλώνουν ήδη που θα δηλώσουν το παρόν στην ηλεκτροκίνηση.

Στο πιο μεγάλο από τα δύο πλαίσια θα βασίζονται SUV και ημιφορτηγά από τη μεσαία κατηγορία και πάνω, ενώ η πιο μικρή θα αποτελεί τη βάση για τα πιο μικρά SUV της γκάμας.

Σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα της Ford μέχρι το 2025 θα έχει παρουσιάσει 9 ηλεκτρικά μοντέλα, εκ των οποίων τα τρία θα είναι pickup και τουλάχιστον το ένα θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος προμηθευτής μπαταριών της Ford θα είναι η SK Innovation και σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις γύρω από την ηλεκτρική επίθεση που ετοιμάζει η αμερικανική εταιρία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το timing της επίσκεψης Τσαβούσογλου, οι συναντήσεις με Μητσοτάκη, Δένδια και η διπλωματική σκακιέρα