ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το φτηνότερο αυτοκινούμενο στον κόσμο

Αυτό είναι το φτηνότερο αυτοκινούμενο στον κόσμο

Το αυτοκινούμενο που βλέπετε ονομάζεται Niva Autodom και είναι πραγματικά προσιτό

Του Γιάννη Σκουφή

Τις προηγούμενες δεκαετίες τα τροχόσπιτα και τα αυτοκινούμενα ήταν στην ακμή τους εκφράζοντας έναν ελεύθερο τρόπο ζωής, ενώ για κάποιους άλλους χρησίμευαν ακόμη και ως μόνιμη κατοικία. Τα τελευταία χρόνια αυτός ο τρόπος ζωής επανέρχεται στο προσκήνιο και μια πολύ καλή ταινία για να σας βάλει στο κλίμα είναι το Nomadland με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στο ρόλο της πρωταγωνίστριας.

Γενικά τα τροχόσπιτα και ακόμα περισσότερο τα αυτοκινούμενα δεν είναι και τα πιο φτηνά οχήματα που μπορεί να αγοράσει κανείς, μιας και η μετασκευή και ο σχετικός εξοπλισμός έχουν σχετικά υψηλό κόστος. Ωστόσο, η Lux Form από την Μόσχα πιθανότατα να έχει καταφέρει να δημιουργήσει το αυτοκινούμενο με τη χαμηλότερη τιμή, η οποία ξεκινά από τις περίπου 18.250 ευρώ.

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί ένα Niva με τον γνωστό κινητήρα βενζίνης των 1.700 κυβικών και των 86 ίππων που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων. Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος του ρωσικού αυτοκινούμενου φτάνει τα 4,76 μέτρα, το πλάτος του τα 1,74, ενώ το ύψος του αγγίζει τα 2,77 μέτρα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες το Autodom είναι πλήρως λειτουργικό αφού διαθέτει ένα κουζινάκι με φιάλη υγραερίου, ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι, καθώς και ένα μικρό νεροχύτη. Επίσης, υπάρχει ένα μικρό ψυγείο, ένα αναμενόμενα μικρό WC και στο πάνω επίπεδο ένα διπλό κρεβάτι.

Επίσης διαθέτει μια δεξαμενή για νερό χωρητικότητας 70 λίτρων και μια ακόμη 40 λίτρων για μη πόσιμο νερό π.χ. για πλύσιμο. Όταν δεν υπάρχει εξωτερική παροχή ρεύματος, μια μικρή μπαταρία 12V 70Ah (περίπου 1,0 kWh) μπορεί να καλύψει για λίγο τις ανάγκες για ενέργεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας στο Newsbomb.gr: Εάν η Τουρκία θέλει ατζέντα εφ' όλης της ύλης, δεν θα είμαστε στον διάλογο