ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Ετοιμοπόλεμη» η νέα στρατιωτική Mercedes G-Class!

Mercedes

H γερμανική εταιρία ανακοίνωσε μια νέα στρατιωτικών προδιαγραφών εκδοχή της G-Class. Την οποία θα μπορούσαμε να την δούμε να «υπηρετεί» και στον Ελληνικό Στρατό.

Του Γιάννη Σκουφή

Όσοι ασχολούνται με το off-road θα γνωρίζουν για τις τεράστιες δυνατότητες της G-Class. Ενός από τα κορυφαία 4x4 της αγοράς με πολλές δυνατότητες και πολλές εκδόσεις, πολιτικές και στρατιωτικές.

Όλα αυτά τα χρόνια το κλασικό τετράγωνο σχήμα που μαρτυρά με την πρώτη ματιά την αυθεντικότητα της G-Class διατηρήθηκε, ενώ ακόμα και σήμερα πολλά σώματα του στρατού σε διάφορα σημεία του πλανήτη χρησιμοποιούν τις παλιότερες G-Class με τον εσωτερικό κωδικό W461 η παραγωγή της οποίας συνεχίζεται από το 1992.

Ωστόσο, η Mercedes αποφάσισε την επιστροφή της ειδικής στρατιωτικής έκδοσης της G-Class για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για χρήση σε σώματα του στρατού ως όχημα διοίκησης, ασθενοφόρο και φορέας οπλισμού και της κυβέρνησης και για όποια χώρα επιθυμεί να το εντάξει στον στόλο της.

Η εν λόγω έκδοση της G-Wagen βασίζεται στην τρέχουσα γενιά W464 και στην έκδοση G 350d. Σε σχέση με την πολιτική έκδοση, η στρατιωτική θα έχει περισσότερη δύναμη και ροπή, ενώ αναβαθμισμένες θα είναι και οι εκτός δρόμου δυνατότητες.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του εξακύλινδρου diesel των 3.000 κυβικών θα φτάνει τους 249 ίππους και τα 600 Nm, κάτι που σημαίνει 35% μεγαλύτερη ισχύ και 50% περισσότερη ροπή. Επίσης, θα υπάρχει ήπια υβριδικό σύστημα των 24 V για εξοικονόμηση καυσίμου.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με οκτώ σχέσεις. Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις αμαξωμάτων με την τετραθέσια να είναι η στάνταρ και η δεύτερη να είναι μια με καρότσα για μεταφορά υλικών.

Η παραγωγή των νέων στρατιωτικών G-Class θα ξεκινήσει από του χρόνου. Ιδανική συγκυρία αν σκεφτεί κανείς πως αυτές του Ελληνικού Στρατού θα ξεκινήσουν να αποσύρονται από του χρόνου και θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικατασταθούν από τις νέες W464.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ξεκίνησε με σφοδρότητα από το Ιόνιο - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Ξανθή Τζερεφού: Αγνώριστη η πρώην παίκτρια του GNTM - Έπαθε πλάκα η Καινούργιου (video)

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν