ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η γαλλική αστυνομία θα κινείται με Alpine!

Η γαλλική αστυνομία θα κινείται με Alpine!

Όπως και να το κάνουμε κάθε αστυνομικός του κόσμου που του αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα θα έχει σκάσει από την ζήλια του στο άκουσμα αυτής της είδησης.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Alpine A110 είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σπορ μοντέλα. Δεν κατασκευάστηκε για να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας όπως η Bugatti Chiron, αλλά ούτε και για να τρελάνει τα χρονόμετρα στις πίστες. Στόχος της γαλλικής εταιρείας ήταν απλά να φτιάξει ένα κουπέ με πίσω κίνηση και τον κινητήρα στο κέντρο που να χαρίζει μοναδικές στιγμές οδηγικής απόλαυσης.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως για τις ανάγκες της γαλλικής αστυνομίας θα αποκτηθούν 26 Alpine A110. Η επιλογή των οποίων έγινε έπειτα από πρόσκληση του υπουργείου εσωτερικών της Γαλλίας με στόχο την ενίσχυση της αστυνομίας με οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Τελικά, το συμβόλαιο το υπέγραψε η Renault για την τετραετή παραχώρηση 26 A110 και όπως είναι φυσικό οι παραβάτες του νόμου θα πρέπει να νιώθουν λιγότερο άτρωτοι. Μία μικρή λεπτομέρεια είναι πως τις Alpine δεν θα χρησιμοποιήσει κάποιο ειδικό τμήμα της τροχαίας ή η αστυνομία του Παρισιού.

Οι τυχεροί αστυνομικοί που θα οδηγούν το κουπέ με τον turbo τετρακύλινδρο των 1.800 κυβικών και των 252 ίππων θα βρίσκονται στην επαρχία. Συγκεκριμένα, σε μικρές πόλεις και σε αγροτικές περιοχές ώστε η εθνική χωροφυλακή να μπορεί με την Α110 να επεμβαίνει έγκαιρα και να ελέγχει όποιον παρανομεί και κινείται με υψηλές ταχύτητες στο επαρχιακό δίκτυο και στον αυτοκινητόδρομο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα

Καταδίωξη - Πέραμα: Οι αντικρουόμενες καταθέσεις και τα ερωτήματα

Ο Δακτύλιος επέστρεψε: Τα όρια, οι εξαιρέσεις, το ωράριο - Τσουχτερά πρόστιμα για παραβάτες