ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Chaos: Η πρώτη πραγματική εικόνα του ελληνικού hypercar – «Έρχεται το 2022»

Chaos Σπύρος Πανόπουλος
O Σπύρος Πανόπουλος ανήρτησε φωτογραφίες του Chaos μέσα από το γκαράζ στο οποίο ετοιμάζεται το πρώτο ελληνικό hypercar
Instagram

O Σπύρος Πανόπουλος ανήρτησε φωτογραφίες του Chaos μέσα από το γκαράζ στο οποίο ετοιμάζεται το πρώτο ελληνικό hypercar

Τις πρώτες πραγματικές εικόνες του Chaos του πρώτου ελληνικού hypercar παρουσίασε ο δημιουργός του Σπύρος Πανόπουλος δίνοντας νέες απαντήσεις στους επικριτές του. Για να τονίσει, δε, το πόσο μπροστά βρίσκονται οι εργασίες για το Chaos ο Σπύρος Πανόπουλος έβαλε στη λεζάντα της μιας εκ των φωτογραφιών τη φράση «έρχεται το 2022».

«Το πιο προηγμένο και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο. Έρχεται από την Ελλάδα» έγραψε στην λεζάντα της δεύτερης φωτογραφίας ο δημιουργός του Chaos μέσα από τις εγκαταστάσεις της Spyros Panopoulos Automotive.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης ο Σπύρος Πανόπουλος, ο δημιουργός του Chaos, αποκάλυψε τον στόχο του.

«Είναι το πάθος μου, το χόμπι μου. Το πάθος μου για αυτό που κάνω, η αγάπη μου για την τεχνολογία. Στις αρχές του 2022 θα γίνει μια παρουσία από το κράτος, και μέσα στο έτος θα γίνει στο δικό μας εργοστάσιο η κανονική παρουσία και για τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Είναι το αυτοκίνητο που θα μας βάλει στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας σαν Ελλάδα. Όλοι θα λένε ότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο, μια καινοτομία που βγήκε από την Ελλάδα και θα μας αναδείξει σε έναν χώρο που δεν είχαμε κάνει κάτι τόσα χρόνια».

«Θέλουμε να τραβήξουμε τα ελληνικά μυαλά πίσω στη χώρα μας, άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό και τους πήραν ξένες εταιρίες», υπογράμμισε κλείνοντας.

Τα χαρακτηριστικά του Chaos

Το Chaos κινείται από έναν V10 -επιλογή ασυνήθιστη για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας- με 4.000 κυβικά και δύο turbo, που θα αποδίδει στη στάνταρ έκδοσή του 2.000 ίππους και στην κορυφαία 3.000.

Κινητήριοι είναι όλοι οι τροχοί, το κιβώτιο έχει οχτώ σχέσεις, η ανάρτηση είναι εξελιγμένη, ενώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον εξωτικά υλικά.

Η SPA σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά 100 Chaos, όταν βέβαια αυτό φτάσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής. Τότε η βασική έκδοση θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και η κορυφαία 12,4.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Οι παρακολουθήσεις της εικαστικού και οι εμμονές – Ο γιατρός δίνει μάχη στη ΜΕΘ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο σκληρός κακοποιός που απέδρασε από τις φυλακές Κορίνθου

Χαλάνδρι: Το παρασκήνιο της δολοφονικής επίθεσης στον οφθαλμίατρο - Του έστηνε καρτέρι για μέρες