ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλάνδρι: Οι παρακολουθήσεις της εικαστικού και οι εμμονές – Ο γιατρός δίνει μάχη στη ΜΕΘ

Απόπειρα δολοφονίας Χαλάνδρι
Το σημείο όπου η δράστις πυροβόλησε τον γνωστό οφθαλμίατρο
InTime combined

Το πρόσωπο, το οποίο έδωσε στην 49χρονη εικαστικό Κ.Τ. το όπλο με το οποίο πυροβόλησε δύο φορές στο θώρακα τον 68χρονο οφθαλμίατρο στο Χαλάνδρι, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Η πρώτη κατάθεση που έδωσε η δράστις στους αστυνομικούς δεν ήταν διαφωτιστική, καθώς δεν δόθηκαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Η εμμονή της 49χρονης με τον 68χρονο γιατρό και την Αγγλίδα σύζυγό του έχει ως αποτέλεσμα όλες αναφορές της να περιστρέφονται γύρω από το ζευγάρι.

Δεν είναι τυχαίο που η εικαστικός έφτασε στο σημείο να δημοσιεύει στο Facebook προσωπικά μηνύματα που αντάλλασσε με τον γιατρό με θέμα την επιμέλεια του 13χρονου παιδιού της.

Η 49χρονη υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα της εγκληματικής δράσης του ζευγαριού σε βάρος της, με στόχο να της στερήσουν το παιδί της. Ποτέ δεν αποδέχτηκε την απόφαση της Δικαιοσύνης να πάρει την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού ο πατέρας και όχι εκείνη. Στην οδό Φιλικής Εταιρίας έστησε καρτέρι κάτω από το σπίτι του οφθαλμίατρου, καθώς γνώριζε την ώρα που επιστρέφει από το σχολείο μαζί με το παιδί. Πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές. Δύο σφαίρες πέτυχαν το θύμα στο θώρακα, με τον γιατρό να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς. Χθες Πέμπτη υποβλήθηκε σε πολύωρο και κρίσιμο χειρουργείο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η δράστις παρακολουθούσε τον 68χρονο αρκετό καιρό πριν την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησε περίστροφο, το οποίο έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες. Οι άντρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι το όπλο δεν ανήκει στην εικαστικό αλλά ότι ανήκει σε κάποιον που της το «παραχώρησε».

Ο γιατρός και η Αγγλίδα σύζυγός του γνώριζαν ότι κινδυνεύουν από την 49χρονη, καθώς είχαν δεχτεί επανειλημμένως στο παρελθόν ευθείες απειλές. Φαίνεται, ωστόσο, ότι κανείς δεν φανταζόταν ότι θα πραγματοποιούσε ένοπλη επίθεση. Μάλιστα, όπως είπαν πρόσωπα που γνώριζαν το ζευγάρι, δεν αποκλείεται εάν αντί για τον γιατρό βρισκόταν μαζί με το παιδί η Αγγλίδα σύζυγός του, να δεχόταν εκείνη τα πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του ζευγαριού, η Αγγλίδα σύζυγος του γιατρού υπερ-αγαπάει το 13χρονο κορίτσι και το προσέχει ιδιαίτερα, κάτι που είναι γνωστό και στους κύκλους του σχολείου του παιδιού.

Η 13χρονη παρακολουθείται από ψυχολόγους, καθώς την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο σημείο των πυροβολισμών.

Δείτε το σημείο των πυροβολισμών στο Χαλάνδρι

Δείτε στις εικόνες το σημείο του εγκλήματος:

Η συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης

Ποια είναι η γυναίκα που πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο

Θύμα είναι ο οφθαλμίατρος, Γιώργος Νέος, ο οποίος δίνει μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην σύντροφοι είχαν εμπλακεί σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη, αρχικά για την πατρότητα του κοριτσιού και εν συνεχεία για την επιμέλειά του.

Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν μηνύματα που αντάλλασσαν δράστις και θύμα, με την Κλοντιάνα Τσέλο - Παυλίδη να ζητάει επίμονα από τον οφθαλμίατρο, Γιώργο Νέο το παιδί:

Δείτε τις εικόνες με τα SMS:

Η δράστις υποστηρίζει πως το θύμα είχε κακοποιήσει το παιδί τους, και μάλιστα παρουσίασε και πραγματογνωμοσύνη από το νοσοκομείο «Μητέρα» την οποία είχε αναρτήσει στο προφίλ της στα social media.

Η πραγματογνωμοσύνη που ανάρτησε η δράστις για το ανήλικο τέκνο της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Πρόταση - κόλαφος από τον Εισαγγελέα για Αναγνωστόπουλο - «Αμετανόητος εγκληματίας»

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο σκληρός κακοποιός που απέδρασε από τις φυλακές Κορίνθου

Χαλάνδρι: Το παρασκήνιο της δολοφονικής επίθεσης στον οφθαλμίατρο - Του έστηνε καρτέρι για μέρες