ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλος η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ!

Αλκοόλ και οδήγηση

Αν το νομοσχέδιο περάσει από την Γερουσία των ΗΠΑ τότε σε μερικά χρόνια τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κάνουν αλκοτέστ και σε περίπτωση υπέρβασης ο οδηγός δεν θα μπορεί να ξεκινήσει ποτέ.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα προς ψήφιση νομοσχέδιο που περιμένει την υπογραφή του Προέδρου Biden αφορά την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και γενικότερα των υποδομών γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, στο πολυσέλιδο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και μια ενότητα που προβλέπει την δραστική μείωση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post.

Αυτή η μείωση θα επιτυγχάνεται χάρη σε μία προηγμένη τεχνολογία που θα αποθαρρύνει από την κατανάλωση αλκοόλ. Αν και δεν δίνονται περισσότερα στοιχεία υποθετικά θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για μια τεχνολογία που θα μπορεί να αντιληφθεί τη συμπεριφορά του οδηγού (μέσω καμερών, αισθητήρων κ.α.) και στη συνέχεια να ανιχνεύσει την περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα.

Το αξιοπερίεργο είναι πως το όλο σύστημα θα μπαίνει υποχρεωτικά σε όλα τα νέα μοντέλα αποτρέποντας την επικίνδυνη οδήγηση υπό μέθη. Κάτι που προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση για το αν οι οδηγοί θα προσαρμοστούν σε ένα τέτοιο μέτρο μιας και μιλάμε για μία χώρα που η κατοχή όπλου είναι ελεύθερη και ως ένα βαθμό ανεξέλεγκτη.

Όπως και να έχει το νομοσχέδιο και αν τελικά υπερψηφιστεί, τότε αυτό θα προβλέπει μία πιλοτική εφαρμογή του συστήματος για την πρώτη τριετία. Μετά από αυτή την περίοδο χάριτος όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί και να περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο σύστημα στο βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων τους.

Για το μέλλον μπορούμε να φανταστούμε τα αυτοκίνητα να μπορούν να κάνουν από μόνα τους αλκοτέστ και σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου από πλευράς οδηγού να μην παίρνουν καν μπροστά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Πέθανε ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ που είχε τραυματιστεί σοβαρά

Βόλος: Κατέρρευσε ο δικηγόρος μπροστά στους αστυνομικούς - Ένα φλιτζάνι τσάι πρόδωσε τον δολοφόνο

Ατύχημα στον ΗΣΑΠ: Με 60χλμ έτρεχε το όχημα που έπεσε στον συρμό