ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες στις ΗΠΑ;

Ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες στις ΗΠΑ;

Κάθε χρόνο η αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση καταναλωτών Consumer Reports δημοσιεύει μία έκθεση με τα αυτοκίνητα που έχουν παρουσιάσει τις λιγότερες βλάβες.

Του Γιάννη Σκουφή

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Consumer Reports και όπως μπορούμε να δούμε στην παρακάτω λίστα στην κορυφή για το 2021 φιγουράρουν η Lexus με την Mazda, την Toyota και την Infiniti. Όπως γίνεται αντιληπτό για την αμερικανική αγορά οι ιαπωνικές εταιρείες παραμένουν οι πιο αξιόπιστες, ενώ την 5άδα κλείνει η Buick ακολουθούμενη από δύο ακόμη ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τις Honda και Subaru.

Η έρευνα γίνεται μετά από συγκέντρωση στοιχείων αξιοπιστίας μέσω ερωτηματολογίου που αποστέλλεται ηλεκτρονικά στα μέλη της. Οι ερωτήσεις αφορούν σε προβλήματα και συγκεκριμένα ανάμεσα σε 17 βλάβες (π.χ. κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, ηλεκτρικό σύστημα κ.α.) που ενδεχομένως να αντιμετώπισαν τους τελευταίους 12 μήνες με τα αυτοκίνητα τους.

Η αξιολόγηση έχει ένα εύρος από 0 έως 100 μονάδες με τη μέση βαθμολογία να βρίσκεται από τις 41 έως τις 60 μονάδες. Για να έχετε μια εικόνα να πούμε πως η Lexus είχε 76 μονάδες, η Mazda 75, όταν οι Buick, Honda και Subaru είχαν από 66.

Από τα μοντέλα που εμφάνισαν σημαντική βελτίωση και λιγότερα προβλήματα σε σχέση με την περσινή αναφορά είναι τα Audi Q7, BMW X3, Chevrolet Blazer, Ford Bronco Sport, Ford Mustang Mach-E, Ford Ranger, Genesis G70, Honda Odyssey, Infiniti QX50, Kia Niro EV, Nissan Rogue Sport, Ram 1500, Volkswagen Jettaμ Volvo XC60 κ.α.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως η έρευνα βασίζεται σε μοντέλα που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά. Ακόμη και έτσι όμως το πόρισμα αποτελεί μια ένδειξη, ειδικότερα για όσους υποστηρίζουν το ποιοτικό δείκτη του made in Japan.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος από την κακοκαιρία στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι, απεγκλωβισμοί πολιτών και πλημμυρισμένα σπίτια

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Νέα Ιωνία: Ένταση έξω από ιατρείο - Νεκρός ένας άνδρας Ρομά μετά από εξέταση