ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της Mercedes... για μωρά

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της Mercedes...  για μωρά

H γερμανική εταιρία κατασκευάζει από αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά, έως και παιδικά καροτσάκια!

Του Γιάννη Σκουφή

Η Mercedes συνεργάστηκε με την επίσης γερμανική εταιρία Hartan για να λανσάρει τρία διαφορετικά παιδικά καροτσάκια. Το καθένα έχει την δική του ονομασία (Avantgarde, Performance, AMG GT) παραπέμποντας στις αντίστοιχες εκδόσεις μοντέλων της Mercedes.

Τα Avantgarde και Performance έχουν εσωτερικές επενδύσεις από πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι, ενώ η εργονομική τους σχεδίαση με πλαίσιο από αλουμίνιο προσφέρει μεγάλη σταθερότητα και άνεση για το μωρό. Τα καροτσάκια διαθέτουν σκελετό στο χρώμα του καθίσματος, μαγνητική ζώνη και διπλό αναδιπλούμενο αλεξήλιο.

Το καροτσάκι AMG GT έχει ένα χαρακτηριστικό γκρι που μας παραπέμπει στα θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα «Silver Arrow» από το ένδοξο παρελθόν της Mercedes. Έτσι αποτελεί την κορυφαία και πιο… αγωνιστική έκδοση, η οποία διαθέτει μια ζώνη με ασφάλεια πέντε σημείων. Οι γονείς θα βρουν πολλή χρήσιμη μία ρυθμιζόμενη καθ' ύψος λαβή, ένα χειρόφρενο και ανακλαστήρες.

Ξεχωριστή νότα δίνουν και οι τροχοί σχεδίασης AMG με τις σταυρωτές ακτίνες, ενώ το κάλυμμα του καθίσματος είναι σε στιλ AMG και διατίθεται σε μαύρο σχέδιο AMG με ραφές στις χειρολαβές. Επίσης, το σίγουρο είναι πως η ανάρτηση του καροτσιού δεν θα είναι σφιχτή όσο μιας… πραγματικής AMG GT, ώστε το μωράκι να περνά ευχάριστα και να νιώθει τους λιγότερους κραδασμούς.

Κάτι που είναι πολύ βολικό για τη μεταφορά του καροτσιού με αυτοκίνητα που δεν έχουν και τόσο μεγάλο πορτμπαγκάζ, είναι η δυνατότητα ξεχωριστής αφαίρεσης του «κρεβατιού». Μάλιστα, το Performance έχει μετακινούμενη λαβή που επιτρέπει την πλήρη οριζοντίωση του καθίσματος. Σε κάθε περίπτωση, στο κάτω μέρος υπάρχει ένα καλαθάκι για την τοποθέτηση μπεμπέ αξεσουάρ, ενώ το Bag2Go μπροστά κλείνει με φερμουάρ και είναι ιδανικό για smartphone, κλειδιά, πορτοφόλια, μπουκάλια κ.α.

Τέλος, να πούμε πως τα καροτσάκια Avantgarde και AMG GT είναι ήδη διαθέσιμα στην Ευρώπη, ενώ το Performance αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022.