ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχουμε δει ποτέ

Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχουμε δει ποτέ

Ονομάζεται Buick Blackhawk και δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη για να μαντέψετε από ποια χώρα προέρχεται.

Του Γιάννη Σκουφή

Πως είπατε; Δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτήν τη Buick; Δικαιολογημένα, καθώς ποτέ δεν έφτασε στην παραγωγή. Πως θα μπορούσε άλλωστε αυτό το πολύ άσχημο αυτοκίνητο να συγκινήσει κάποιον για να το αγοράσει;

Πρακτικά πρόκειται για την εκπλήρωση του οράματος του Michael Doble, του διευθυντή της μάρκας στο τμήμα των ειδικών εκδόσεων, ο οποίος ήθελε να φτιάξει κάτι πολύ σπέσιαλ για τα πρώτα 100 χρόνια της Buick. Ήταν το 2003.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα τελείως άχαρο τετράτροχο κατασκεύασμα παρόλο που πηγή έμπνευσης του ήταν η κλασική Buick Y-Job του 1940. Απλά το τελικό αποτέλεσμα βγήκε πολύ άσχημο επειδή οι δημιουργοί του ήθελαν να συνδυάσουν το ρετρό με το σύγχρονο. Κάτι στο οποίο απέτυχαν παταγωδώς.

Για το εσωτερικό δεν χρειάστηκε και πολύ φαντασία. Κυριαρχεί μια έντονα αμερικανική άποψη που συνδυάζει το ξύλο σε ορισμένα σημεία με ένα ανοιχτό μπεζ διάκοσμο.

Πάντως, υπάρχουν και κάποια εντυπωσιακά στοιχεία, όπως είναι για παράδειγμα η μεγάλη και κινητή σκληρή οροφή που μαζεύεται στο πίσω μέρος. Ναι, αυτό το τεράστιο που μοιάζει με ουρά και όταν το κάλυμμά του είναι ανοιχτό φαίνεται σαν να είναι έτοιμο να καταπιεί την οροφή.

Όσο για το εμπρός μέρος αυτό μοιάζει να έχει ότι θα μπορούσε να σκεφτεί ένας σχεδιαστής για να δημιουργήσει το πιο αντί-αεροδυναμικό αυτοκίνητο. Πάντως, κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 της Buick του 1970, με 7.400 κυβικά και 464 ίππους που καταλήγουν στους πίσω τροχούς.

Ο οίκος Mecum έχει αναλάβει την πώληση αυτού του τολμηρού δημιουργήματος που εκφράζει το ατίθασο πνεύμα της Buick, όπως αναφέρεται στην σχετική ιστοσελίδα. Αν πάλι αυτό δεν πείθει, τότε να πούμε πως το είχε ως προσωπικό του όχημα ο Will Smith στην ταινία Bad Boys II.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλος σεισμός στην Κύπρο - Αισθητός σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Κακοκαιρία Διομήδης: Ξεκίνησε με καταιγίδα στην Αττική – Λευκό τοπίο στα βόρεια

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)

Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι