ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι

Νταβίντ Σασόλι
Τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του
AP PHOTO

Τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του

Σοκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί η είδηση του θανάτου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Νταβίντ Σασόλι, με ανάρτησή του στο twitter λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την ανάρτησή αυτή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέθανε μετά από «σοβαρή επιπλοκή» που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό του σύστημα.

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, πέθανε στις 1:15 τα ξημερώματα της 11ης Ιανουαρίου σε νοσοκομείο στην πόλη Αβιάνο της Ιταλίας όπου νοσηλευόταν» έγραψε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός του Ρομπέρτου Κουίλο.

Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ανακοινώσει ότι ο Νταβίντ Σασόλι εισήχθη σε νοσοκομείο «εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος» και την ακύρωση των επίσημων δραστηριοτήτων του.

Όπως υπενθυμίζει η Deutsche Welle ο Νταβίντ Σασόλι ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019.

Ο 65χρονος Σασόλι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 26 Δεκεμβρίου οπότε και είχε διαγωνιστεί με αυτή την επιπλοκή στο ανοσοποιητικό του σύστημα.

Ο Νταβίντ Σασόλι ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας και τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν είχε διαγνωστεί με σοβαρή πνευμονία που τότε είχε αποδοθεί σε μόλυνσή του από το βακτήριο Λεγκιονέλα.

Ο Σασόλι ο οποίος πριν να μπει στον χώρο της πολιτικής είχε διαπρέψει ως δημοσιογράφος, έγινε μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας το 2009. Όπως σημειώνει η εφημερίδα La Repubblica o Νταβίντ Σασόλι είχε δύο πάθη: Την δημοσιογραφία και την πολιτική ειδικά, δε, την ευρωπαϊκή.

Ο Σασόλι είχε γεννηθεί στη Φλωρεντία αλλά είχε μετακομίσει σε νεαρή ηλικία στη Ρώμη ακολουθώντας τον πατέρα του, ο οποίος ήταν, επίσης, δημοσιογράφος. Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο ο Νταβίντ Σασόλι ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας στην εφημερίδα Il Tempo, στο πρακτορείο ειδήσεων Asca, στο γραφείο της Giorno στη Ρώμη και τελικά στην Rai στην οποία προσελήφθη το 1992.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλος σεισμός στην Κύπρο - Αισθητός σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Κακοκαιρία Διομήδης: Ξεκίνησε με καταιγίδα στην Αττική – Λευκό τοπίο στα βόρεια

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)

Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι