ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι κατασκευαστές τελειώνουν και τα στέισον βάγκον;

Οι κατασκευαστές τελειώνουν και τα στέισον βάγκον;

Τα SUV συνεχίζουν να εκτοπίζουν τις υπόλοιπες κατηγορίες μοντέλων και μετά τα σεντάν έρχονται να τελειώσουν και τα στέισον. Ή μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα;

Του Γιάννη Σκουφή

Την είδηση αναδεικνύει μια φημολογία σχετικά με την Mercedes και την πρόθεσή της να έχει καταργήσει όλες τις στέισον βάγκον εκδόσεις των μοντέλων της μέχρι το 2030. Ο κύριος λόγος είναι πως τα πολλά από τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάζονται θα είναι ηλεκτρικά έχοντας μια διαφορετική σχεδιαστικά προσέγγιση και δίνοντας έμφαση στα αμαξώματα τύπου crossover και fastback.

Όπως και να έχει η είδηση αυτή δεν παύει να προκαλεί εντύπωση μια και τα στέισον εξακολουθούν να είναι δημοφιλή παρά την κυριαρχία των SUV. Ειδικότερα σε χώρες όπως η Γερμανία το ποσοστό τους είναι αρκετά υψηλό και σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερο και από αυτό των αντίστοιχων σεντάν.

Προς το παρόν η νέα C-Class διαθέτει όχι μόνο στέισον έκδοση αλλά και μία υπερυψωμένη All-Terrain εκδοχή. Η γερμανική ιστοσελίδα Automobilwoche, από την οποία προέρχεται η είδηση, αναφέρει πως η επόμενη E-Class δεν θα έχει καν έκδοση estate.

Πάντως, η κατάργηση των στέισον Mercedes ίσως και να είναι βάσιμη από την στιγμή που ο COO της εταιρίας Markus Schafer είχε πει πως έχουν επενδυθεί πολλά δισεκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση και πως θα πρέπει να εξοικονομηθούν πόροι μειώνοντας τις εκδόσεις αμαξωμάτων.

Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι πως ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές της γερμανικής μάρκας, η Volvo, πρόσφατα επιβεβαίωσε πως θα διατηρήσει τα σεντάν και τα στέισον στην γκάμα της. Ακόμη και αν χρειαστεί να αντικαταστήσει τα S60/ V60 και S90/ V90 με ολοκαίνουργια μοντέλα. Τα οποία θα έχουν κανονική ονομασία, δίχως αριθμητικά, μιας και η Volvo αλλάζει την μέθοδο της ονοματοδοσίας της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα με πολικές θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό - Πού θα χιονίσει

Τζόκοβιτς: Κορυφώνεται το θρίλερ για τη συμμετοχή στο Australian Open – Αναβλήθηκε η κλήρωση

Αντώνης Κανάκης: Άγριος καυγάς με τον παρουσιαστή σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)