ΣΠΟΡ

Τζόκοβιτς: Κορυφώνεται το θρίλερ για τη συμμετοχή στο Australian Open – Αναβλήθηκε η κλήρωση

Τζόκοβιτς: Κορυφώνεται το θρίλερ για τη συμμετοχή στο Australian Open – Αναβλήθηκε η κλήρωση
Σήμερα η πιο κρίσιμη ημέρα για την περιπέτεια που περνάει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία καθώς αναμένεται η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα αναμένεται η πιο κρίσιμη ημέρα για την περιπέτεια που περνάει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία καθώς από τη μια το όνομά του βρίσκεται στην entry list για το Australian Open ενώ από την άλλη αναμένεται η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης για ανάκληση ή όχι της βίζας του Σέρβου τενίστα

Κορυφώνεται σήμερα το θρίλερ για την περιπέτεια που βιώνει εδώ και αρκετές ημέρες στην Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς η οποία ξεκίνησε όταν οι αρχές της χώρας αν και του είχαν δώσει το «πράσινο φως» για να λάβει μέρος στο Australian Open, στη συνέχεια αποφάσισαν να ακυρώσουν τη βίζα του, να τον κρατήσουν για ημέρες σε ξενοδοχείο για μετανάστες πριν τελικά το δικαστήριο να ανακαλέσει την απόφασή αυτή.

Ωστόσο η περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν τελείωσε καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας σε μια κίνηση προφανούς πολιτικής σημασίας – μιας και η κυβέρνηση της Αυστραλίας «υπερηφανεύεται» για τη σκληρή πολιτική της όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού και των μέτρων για τον κορονοϊό - φέρεται να εξετάζει την εκ νέου ακύρωση της βίζας του Σέρβου τενίστα αξιοποιώντας το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα είναι η ημέρα κατά την οποία ο Αυστραλός υπουργός, Άλεξ Χοκ, ο οποίος είναι, μάλιστα, ελληνικής καταγωγής, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του.

Αυτό δείχνει το γεγονός οτι - όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Πέμπτης - η προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) κλήρωση για Australian Open αναβλήθηκε χωρίς, μάλιστα, να υπάρξει κάποια ενημέρωση για το πότε αυτή θα συμβεί όπως δήλωσε εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής στο Associated Press. Υπενθυμίζεται ότι στην entry list φιγουράρει και το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος μετά την πρώτη δικαίωσή του προπονείται κανονικά για να διεκδικήσει τον 21ο τίτλο σε τουρνουά Grand Slam.

Την ίδια ώρα στη Σερβία δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για τα παιχνίδια της κυβέρνησης της Αυστραλίας που προκάλεσαν έως και μίνι διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Informer ο αναπληρωτής δήμαρχος του Βελιγραδίου Γκόραν Βέτσιτς, επιτέθηκε στον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, ο οποίος, σύμφωνα με το κλίμα που έχουν καλλιεργήσει αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Κανείς δεν είχε ακούσει τον συγκεκριμένο υπουργό Μετανάστευσης στην Αυστραλία, τον Άλεξ Χοκ. Όλος ο κόσμος όμως γνωρίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Έ, μετά από αυτά, όλος ο κόσμος έμαθε τελικά ποιος είναι ο κ. Χοκ» έγραψε ο Βέτσιτς και συμπλήρωσε σε σκληρούς τόνους:

«Ο Χοκ θα ήταν ανώνυμος αν δεν είχε «φυλακίσει» τους πολίτες της Αυστραλίας για δύο χρόνια στα σπίτια τους και να τους συμπεριφέρεται σαν κατάδικους. Η σερβική αντιπολίτευση μας αποκαλεί εμάς της κυβερνώσας παράταξης, δικτάτορες. Πιστέψτε, όμως, ούτε ο πρόεδρος της Σερβίας ούτε κάποιος από εμάς θα προχωρούσε ποτέ σε ανατροπή απόφασης δικαστηρίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα με πολικές θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό - Πού θα χιονίσει

Τζόκοβιτς: Κορυφώνεται το θρίλερ για τη συμμετοχή στο Australian Open – Αναβλήθηκε η κλήρωση

Αντώνης Κανάκης: Άγριος καυγάς με τον παρουσιαστή σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)