ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Έκθετη η Αυστραλία για τους χειρισμούς της - «Ήθελαν να τον εξευτελίσουν»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Έκθετη η Αυστραλία για τους χειρισμούς της - «Ήθελαν να τον εξευτελίσουν»
Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της Αυστραλίας σχετικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς – Οργισμένη ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας
AP

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της Αυστραλίας σχετικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς – Οργισμένη ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας

Δεν σταματάει η οργή της Σερβίας όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης της Αυστραλίας και τα επικοινωνιακά παιχνίδια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με όσα προηγήθηκαν και κατέληξαν στην ιδιότυπη ομηρία του Σέρβου τενίστα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, Ντάνιελ Έμερυ, από τον οποίο ζητήθηκε να κάνει ό,τι μπορεί ο ίδιος προκειμένου να βοηθήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά την κίνηση αυτή, μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση της Αυστραλίας ότι δεν λειτούργησε με καλή πίστη απέναντι στον νο1 παίχτη του παγκόσμιου τένις.

«Η κοινή γνώμη της Σερβίας έχει καταλάβει ότι ο Τζόκοβιτς είναι θύμα ενός πολιτικού παιχνιδιού χωρίς τη θέλησή του και ότι τον προσέλκυσαν στην Αυστραλία προκειμένου να τον εξευτελίσουν. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι εγκληματίας, τρομοκράτης ή παράνομος μετανάστης αλλά του συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο οι αρχές της Αυστραλίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Εντωμεταξύ ο πρώην διευθυντής για σχεδόν 10 χρόνια του Australian Open, Πολ ΜακΝάμι, τόνισε ότι ο 34χρονος Τζόκοβιτς πρέπει να βρίσκεται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια θέτοντας ερωτήματα στα οποία οι αρχές της Αυστραλίας καλούνται να δώσουν απαντήσεις.

«Δεν είναι δίκαιο. Ο Τζόκοβιτς ακολούθησε τους κανόνες, πήρε τη βίζα, έφτασε στην Αυστραλία, είναι 9 φορές πρωταθλητής και όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους αξίζει μια δίκαιη αντιμετώπιση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχε ένα «χαλασμένο τηλέφωνο» ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές. Δεν θα ήθελα να σκέφτομαι ότι εμπλέκονται θέματα πολιτικής αλλά έτσι δείχνει. Είναι ο μόνος παίχτης στην ιστορία του Australian Open στον οπίο ανακλήθηκε η βίζα. Οι παίχτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν πετάνε σε όλο τον κόσμο για τουρνουά δεν θα αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια στην Αυστραλία και το θύμα είναι ο νο1 παίχτης του πλανήτη» είπε χαρακτηριστικά στο ABC.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μισόλογα από την κυβέρνηση της Αυστραλίας

Την ίδια ώρα η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας μπροστά στη διεθνή πίεση που ασκείται στην χώρα της δήλωσε την Παρασκευή ότι τώρα ξεκινά έρευνα για άλλους παίχτες και αξιωματούχους στους οποίους επετράπη η είσοδος στην Αυστραλία με την ίδια εξαίρεση που δόθηκε στον Τζόκοβιτς. Σύμφωνα με τον Guardian η τελευταία πληροφορία είναι ότι στον Τζόκοβιτς δόθηκε άδεια επειδή είχε νοσήσει πριν από μερικούς μήνες από κορονοϊό.

Η Κάρεν Άντριους ωστόσο δεν μπορούσε ακόμα να απαντήσει στο πόσοι είναι αυτοί που ερευνώνονται αρκούμενη μόνο στο ότι όποιος μπαίνει στην Αυστραλία πρέπει να επιδείξει είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του είτε τα ιατρικά έγγραφα εξαίρεσης από τον εμβολιασμό.

Η ίδια, τέλος, και μπροστά στη διεθνή κατακραυγή για τους χειρισμούς των αρχών της Αυστραλίας απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς υποστήριξε τώρα ότι ο Σέρβος τενίστας «δεν είναι όμηρος» και ότι μπορεί να φύγει από την χώρα όποτε το θελήσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μεγαλείο ψυχής από τη σύζυγό του στο πρώτο μήνυμα μετά την «αιχμαλωσία» του

Survivor: Μπέλλος και Λιανός γνωρίζονται από παλιά - Δείτε τη γυναίκα του Μαχητή video)

Κακοκαιρία: Πιο σφοδρό χτύπημα μετά το Σαββατοκύριακο - Χιόνια στην Αττική μετά τις 15 Ιανουαρίου;

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης