ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Πιο σφοδρό χτύπημα μετά το Σαββατοκύριακο - Χιόνια στην Αττική μετά τις 15 Ιανουαρίου;

Κακοκαιρία: Πιο σφοδρό χτύπημα μετά το Σαββατοκύριακο - Χιόνια στην Αττική μετά τις 15 Ιανουαρίου;
Μεγάλη σε διάρκεια αναμένεται να είναι η κακοκαιρία στη χώρα μας που ξεκινά από σήμερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Μεγάλη σε διάρκεια αναμένεται να είναι η κακοκαιρία στη χώρα μας που ξεκινά από σήμερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Από σήμερα ξεκινά η σταδιακή μεταβολή του καιρού που οφείλεται σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «στο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που μετατοπίζεται ανατολικά και αυτό θα είναι το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας».

«Παράλληλα στην Ισπανία δημιουργείται ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» που αλλάζει τον καιρό στην Γηραιά Ήπειρο και προκαλεί μεσημβρινή κυκλοφορία. Πρόκειται για τον αζορικό αντικυκλώνα που στο εσωτερικό διατηρεί καλό καιρό αλλά γύρω από αυτόν μετατοπίζονται οι κακοκαιρίες που θα επιδεινώσουν τον καιρό από αύριο» πρόσθεσε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Για τον καιρό σήμερα είπε ότι θα είναι «κλειστός προς τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με αρκετές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα απασχολήσουν νότια και κεντρικά τμήματα».

Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, δύο κύματα κακοκαιρίας το πρώτο μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από τη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα εβδομάδας που δείχνει να είναι πιο ισχυρό και ικανό να προκαλέσει προβλήματα ενώ θα έχουμε και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Όπως τόνισε, μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου θα επηρεαστούμε από αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία προσθέτοντας ότι «από τις 13-14 Ιανουαρίου θα έχουμε περισσότερο κρύο και ενδέχεται να δούμε χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο ακόμα και στην Αττική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όλη η αλήθεια για το Καζακστάν: Το ουράνιο, τα όπλα και ο «γέρος» που κυβερνά τη χώρα

Τζόκερ: Πού συμπληρώθηκε το τυχερό δελτίο των 1.300.000 ευρώ - Είχε και 19 τυχερά «5αρια»

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης