ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με τι μοιάζει αυτό το χαριτωμένο 4x4;

Με τι μοιάζει αυτό το χαριτωμένο 4x4;
Το Great Wall Tank 100... θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το γνωστό Suzuki Jimny

Δεν χρειάζεται και πολύ για να μαντέψει κανείς με ποιο γνωστό τετρακίνητο μοιάζει αυτή η κινεζική απομίμηση.

Του Γιάννη Σκουφή

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και τη διεθνή κατακραυγή στην Κίνα υπάρχουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που συνεχίζουν να αντιγράφουν σχήματα από ιδιαίτερα δημοφιλή και γνωστά μοντέλα.

Το Great Wall Tank 100 μάλιστα όχι μόνο θα μοιάζει αλλά θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το γνωστό Suzuki Jimny. Μάλιστα, το κινεζικό 4x4 θα έχει και ένα πλεονέκτημα, καθώς εκτός από τρίθυρο θα είναι διαθέσιμο και με πόρτες.

Στα μηχανικά μέρη προφανώς και η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Ωστόσο, έχει διαρρεύσει πως το Tank 100 θα έχει έναν αποδοτικό κινητήρα.

Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι φαίνεται πως θα είναι λίγο πιο large από τους Ιάπωνες που εφοδιάζουν το Jimny με ένα μικρό ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 1.500 κυβικών. Για την ακρίβεια, το Tank 100 αναμένεται να έχει κάτω από το καπό του έναν turbo ίδιου κυβισμού που θα αποδίδει πάνω κάτω 120 ίππους.

Ενημερωτικά, υπάρχει και το μεγαλύτερο Tank 300 (το πορτοκαλί αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας) που εξοπλίζεται με έναν turbo diesel 2.000 κυβικών, ενώ για όσους θέλουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις υπάρχει και ένας turbo βενζίνης, επίσης 2.000 κυβικών, με 224 ίππους.

Αν και oι κινητήρες του Tank 300 θα ήταν δύσκολο να χωρέσει στο μικρότερο Tank 100, οι Κινέζοι μας έχουν δείξει πως είναι ικανοί για όλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ντάφης στο Newsbomb.gr: «Έρχεται ψύχος διαρκείας - Ισχυρότερο από την Μήδεια το νέο κύμα»

Survivor Spoiler: Βαριές κουβέντες από Μυριέλλα και Κατσαούνη – Απών ο Βαλάντης από το Συμβούλιο

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες