ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα Hyundai φτιαγμένο για εξορμήσεις

Ένα Hyundai φτιαγμένο για εξορμήσεις

Αυτό το Hyundai φαίνεται το κατάλληλο όχημα για να πραγματοποιεί κανείς αποδράσεις με τις ανέσεις του σπιτιού ή του γραφείου του.

Του Γιάννη Σκουφή

Σπίτι ή γραφείο; Γραφείο ή σπίτι; Για χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει σχεδόν εξ ολοκλήρου τον τρόπο ζωής και εργασίας. Και αυτό επειδή εργάζονται πλέον από το σπίτι δίχως να έχουν καμία όρεξη να επιστρέψουν στο γραφείο. Κάτι που βολεύει και τους εργοδότες που έχουν να υπολογίζουν σε ένα γραφείο λιγότερο με ότι αυτό συνεπάγεται σε λειτουργικά έξοδα.

Για αυτό το λόγο έχει αυξηθεί και η ζήτηση των κάμπερς, δηλ. των μεγάλων MPV που είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να μετατρέπονται γρήγορα και εύκολα σε μικρά τροχόσπιτα. Τα οποία είναι ότι πρέπει για μίνι αποδράσεις προσφέροντας ταυτόχρονα την λειτουργικότητα του σπιτιού ή του γραφείου. Ή ότι προτιμά ο καθένας.

Ένα από αυτά τα κάμπερ είναι και το Staria, ένα κομψό MPV που έχει παρουσιάσει από πέρυσι η Hyundai και που σταδιακά ξεκινά το λανσάρισμά του σε διάφορες αγορές. Εδώ βλέπετε τη Lounge Camper έκδοση που βασίζεται στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού και προσφέρει πολλά περισσότερα από τις στάνταρ εκδοχές του.

Όπως μπορείτε να δείτε στην οροφή υπάρχει ένα κιτ που αναπτύσσεται προς τα πάνω για να δώσει περισσότερο αέρα στην καμπίνα και να χωρέσει ένα στρώμα για δύο άτομα. Η οποία καμπίνα έχει μια σειρά από καθίσματα που πέφτουν για να δημιουργήσουν ένα κρεβάτι για επιπλέον δύο άτομα.

Μάλιστα, η σειρά καθισμάτων έχει μικρότερο πλάτος ώστε από τη μεριά του οδηγού να υπάρχει χώρος για ένα πλήρες σετ κουζίνας με νεροχύτη και ένα μικρό ψυγείο. Ανάμεσα στα διάφορα κομφόρ υπάρχει αποσπώμενη παροχή ντους, πτυσσόμενο τραπεζάκι, εξωτερική παροχή ρεύματος, μέχρι και κουρτινάκια στα παράθυρα για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Τέλος να πούμε πως την κίνηση αυτού του πολύ ενδιαφέροντος Staria εξασφαλίζει ένας diesel 2.200 κυβικών που αποδίδει 177 ίππους. Όσο για την τιμή το Lounge Camper κοστίζει στη Νότια Κορέα περίπου 40.000, ενώ η Hyundai αναφέρει πως μέσα στη χρονιά θα πωλείται και σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης.