ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H πανίσχυρη Aston Martin DBX707 είναι έτοιμη για τη Φόρμουλα 1

H πανίσχυρη Aston Martin DBX707 είναι έτοιμη για τη Φόρμουλα 1

Και σε αυτό τη σεζόν της Φόρμουλα 1 μία Aston Martin είναι αυτή που θα επιβάλλει την τάξη στις πίστες. Όταν και εφόσον χρειάζεται.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 με τον πρώτο αγώνα να έχει προγραμματιστεί στο Μπαχρέιν (Κυριακή απόγευμα στις 17:00, μετάδοση από τον ΑΝΤ1). Και πιστή στο ραντεβού της θα είναι και η Aston Martin, καθώς σε συνεργασία με την AMG έχει υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο με την FIA για την παροχή αυτοκινήτων ως επίσημα Αυτοκίνητα Ασφαλείας (Safety Car) και Ιατρικό (Medical Car).

Οι Aston Martin είναι δύο DBX707 που για την περίσταση είναι βαμμένες στα ίδια χρώματα με τα μονοθέσια που οδηγούν οι Fernando Alonso και Lance Stroll. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο τελευταίος είναι γιος του Laurence Stroll, του δισεκατομμυριούχου που του ανήκει τόσο η αγωνιστική ομάδα όσο και η βρετανική εταιρεία.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως οι DBX707 διαθέτουν πυροσβεστήρες, απινιδωτή καθώς και εξοπλισμό για παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης οι επιβαίνοντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα τηλεματικής της πίστας ώστε να μπορούν να ενημερώνονται σχεδόν για τα πάντα. Από την ροή του αγώνα μέχρι τα βιομετρικά δεδομένα των οδηγών.

Τέλος, να πούμε πως η DBX707 πιστώνεται τον τίτλο του ισχυρότερου σπορ SUV του κόσμου. Όπως αποκαλύπτει και η επωνυμία της η ισχύς του bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών της Mercedes-AMG έχει φτάνει τους 707 ίππους που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε εντυπωσιακά 3,3 δεύτερα. Όσο για την τελική ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ώρα!