ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Renault 5 έχει θήκες μέχρι και για μπαγκέτα

Το νέο Renault 5 έχει θήκες μέχρι και για μπαγκέτα

Η γαλλική εταιρεία καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή όλων εισάγοντας ένα μείγμα ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και ρετρό σχεδιασμού μέσα από ένα πολύ όμορφο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Το νέο Renault 5 βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το μοντέλο της χρονιάς με τον πιο έντονο χαρακτήρα, καθιστώντας το μια ξεχωριστή επιλογή για όσους αναζητούν κάτι το διαφορετικό. Πέρα από την ελκυστική σχεδίαση, με έντονες καταβολές από το αρχέτυπο μοντέλο, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ένα από αυτά αφορά είναι μια θήκη για μπαγκέτες, υπενθυμίζοντας την αγάπη των Γάλλων για το ψωμί.

Τοποθετημένο στα δεξιά της κεντρικής κονσόλας, το πλεκτό μακρύ καλάθι έχει κατασκευαστεί υπό την επιμέλεια της Γαλλίδας καλαθοποιού Marguerite Herlant και αποτελεί ένα κομψό και λειτουργικό αξεσουάρ, κάτι ανάλογο με το δοχείο λουλουδιών του Volkswagen Beetle.

Ένα άλλο στοιχείο έχει να κάνει με τον επιλογέα ταχυτήτων που είναι τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού και το σχήμα του πάνω μέρους του μοιάζει με κραγιόν. Μάλιστα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το σχέδιο που θέλει να έχει ο κάτοχος του αυτοκινήτου. Ο οποίος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε συνολικά 104 αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και θήκες για την κεντρική κονσόλα που έχουν κατασκευαστεί με 3D εκτυπωτή.

Το εσωτερικό διαθέτει και ρετρό λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το R5 Turbo, -το σχέδιο του ταμπλό με τις κάθετες ραφές μπροστά από το συνοδηγό και το «Η» στην ταπετσαρία- ενώ ρετρό στυλ έχει και το πίσω κάθισμα με τις τρεις θέσεις. Ταυτόχρονα το τζιν ύφασμα που είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού αποτελεί μια φιλική προς το περιβάλλον πινελιά.

Εξωτερικά, το Renault 5 γοητεύει με τα φωτιζόμενα πάνελ στο καπό που απεικονίζουν το εμβληματικό «5» (το οποίο φιγουράρει και στις ζάντες) και χρησιμεύουν ως ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας. Οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν περαιτέρω το Renault 5 τους με αυτοκόλλητα στην οροφή και στις εμπρός πόρτες.

Τέλος, οι προβολείς που έχουν στο πάνω μέρος τους μια μικρή γαλλική σημαία μαζί με τα ορθογώνια LED ημέρας αποτίνουν φόρο τιμής στο κλασικό R5 Turbo και αναδεικνύουν τη δέσμευση της Renault να συνδυάζει την κληρονομιά με την καινοτομία.