ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

LEXUS RC @ Tokyo

LEXUS RC @ Tokyo

Από τη γκάμα της Lexus, κυρίως στις ΗΠΑ και λιγότερο στην Ευρώπη, λείπει ένα δυναμικό πισωκίνητο κουπέ.

lexus-rc-tokio-4
lexus-rc-tokio-5

Το κενό αυτό λοιπόν έρχεται να καλύψει το RC που θα παρουσιάσει η ιαπωνική εταιρεία στο Τόκιο και που στο μέλλον μπορεί να συνδυαστεί και με δυνατούς κινητήρες turbo. Ενδεχόμενα του χρόνου, έγκαιρα για την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα. Προς το παρόν ο προγραμματισμός κάνει λόγο για έναν V6 3.500 κυβικών, ενώ στην έκδοση RC 300h ο συμβατικός κινητήρας των 2.500 κυβικών θα συνδυάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του το RC ανήκει ξεκάθαρα στη μεσαία κατηγορία, μιας και το μήκος του φτάνει σχεδόν τα 4,70 μέτρα και το μεταξόνιό του τα 2.730 χιλιοστά. Αισθητικά η αιχμηρή του εμφάνιση με τα LED και τη μεγάλη χαρακτηριστική μάσκα με την ονομασία L-Finesse παραπέμπει στο περσινό πρωτότυπο LF-LC, που είχε παρουσιαστεί στο Detroit. Κατά τα άλλα κλασικές αναλογίες και στυλ κουπέ, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μια (συγκρατημένη) σπορ διάθεση σε ένα συνολικό περιβάλλον τυπικό για Lexus.

Ο εξοπλισμός φυσικά θα είναι πλήρης, με συστήματα πολυμέσων και οθόνες αφής (η καθιέρωσή τους στα σύγχρονα μοντέλα αποτελεί δικαίωση για τη Lexus, μιας και επιμένει χρόνια σε αυτές), ενδεικτικό είναι πως τα καθίσματα του Lexus RC διαθέτουν ειδικό αφρό, προκειμένου το σώμα να συγκρατείται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Γιάννης Σκουφής

carzine.gr

TAGS