ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

24 ώρες του Le Mans: AUDI και πάλι

24 ώρες του Le Mans: AUDI και πάλι

Η Audi δείχνει ανίκητη στις 24 Ώρες του Le Mans, καθώς παρά την εγκατάλειψη ενός από τα τρία R18 e-tron quattro, όχι μόνο μπόρεσε να νικήσει αλλά και να κάνει το 1-2.

Πρώτοι λοιπόν τερμάτισαν οι André Lotterer, BenoîtTréluyer και Marcel Fässler τρεις γύρους μπροστά από το άλλο Audi, που οδηγούσαν οι Tom Kristensen, Marc Gene και Lucas di Grassi. Στην 3η θέση τερμάτισε το Toyota TS040 Hybrid κι αυτό είναι μια δικαίωση για τους Ιάπωνες, που έκαναν εξαιρετική εμφάνιση έχοντας, όπως γράψαμε, είχαν αισθητά μικρότερο προϋπολογισμό τόσο από την Audi όσο και από την Porsche

Πιο αναλυτικά τα πάντα κρίθηκαν στο νυχτερινό σκέλος του αγώνα. Στη διάρκεια της 14ης ώρας το TS040 Hybrid που οδηγούσε ο Nakajima αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εντελώς λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρικό κύκλωμα. Τελικά, το TS040 με το Νο 8 των Davidson, Lapierre, Buemi κατάφερε να βγάλει ασπροπρόσωπη την Toyota. παρόλο που τη 2η ώρα είχε πέσει πάνω στη μπαριέρα λόγω της βροχής- και χρειάστηκε να περάσει από βαριά επισκευή.

Με αυτά και αυτά τα Audi κατάφερε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, παρόλο που αντιμετώπισαν και αυτά κάποια προβλήματα, αλλά όχι τόσα όσα οι Porsche που τελικά τερμάτισαν στην 37η και 38η θέση παρόλο που η 919 Hybrid των Bernhard, Webber, Hartley είχε περάσει πρώτη στη 16η ώρα του αγώνα όταν το Audi No 1 μπήκε στα pits λόγω προβλήματος με το turbo.

Στην κατηγορία LMP2 η Jota Sport με οδηγούς τους Dolan, Tincknell, Turvey και το αγωνιστικό Zytek- Nissan Z11SN κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, ενώ μεγάλη εμφάνιση έκανε η Ferrari στην κατηγορία LM GTE Pro με την 458 Italia και τους Bruni, Vilander, Fisichella. Στην LM GTE Am κυριάρχησε η Aston Martin με την αγωνιστική Vantage V8 και οδηγούς τους Poulsen, Heinemeier, Thiim.

Πηγή: carzine.gr