ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW εξαργυρώνει το project «i»

Η BMW εξαργυρώνει το project «i»

Πολυχρηστικά, φιλικά προς το περιβάλλον και πανάλαφρα, τα 11 Αξεσουάρ της Συλλογής του BMW i δείχνουν την πρόθεση του BMW group να επεκτείνει τη φιλοσοφία της και τις βλέψεις της σε νέες εμπορικές δραστηριότητες

Μπορεί για κάποιους τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW να είναι ακριβά, όμως οι Γερμανοί βρήκαν τρόπο να δημιουργήσουν κοινό / αγορά, ώστε μακροπρόθεσμα να τα κάνουν μόδα. Ο τρόπος είναι τα αξεσουάρ BMW της σειράς «i».

Πρόκειται για «έξυπνες» κατασκευές, είναι πολυχρηστικά και επιπλέον είναι προσαρμοσμένα στις προδιαγραφές του αμιγώς ηλεκτρικού BMW i3. Στόχος ήταν να δημιουργηθούν πρακτικά προϊόντα που αποδεικνύουν καθημερινά τη χρησιμότητά τους χάρη στην αντοχή, το μικρό βάρος και την πολλαπλή λειτουργικότητα.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν υλικά από καταναλωτικά απορρίμματα όπως ανακυκλωμένα μπουκάλια και ανανεώσιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή των νέων αξεσουάρ. Η βελτιστοποιημένη διαχείριση μεταφορών διατηρεί τις εκπομπές CO2 σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενώ η μινιμαλιστική αρχή «less is more» διέπει την επιλογή συσκευασιών.

«Σχεδιάζουμε και παράγουμε τη γκάμα μας σύμφωνα με τη φιλοσοφία «cradle-to-cradle». Σκοπός μας είναι η διατήρηση των πόρων και, όπου είναι δυνατόν, η ανακύκλωση υλικών. Για παράδειγμα, δημιουργήσαμε ένα πατάκι παντός καιρού για πρώτη φορά που είναι 100% ανακυκλώσιμο», εξηγεί η Susanne Wüst, Product Manager των Γνήσιων Αξεσουάρ BMW i.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συλλογής των 11 αξεσουάρ είναι το χαμηλό βάρος όλων των προϊόντων σύμφωνα με την καινοτόμο φιλοσοφία ελαφρού βάρους των μοντέλων BMW i. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, υποδύονται πολλαπλούς ρόλους όπου είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, το προστατευτικό του χώρου αποσκευών μπορεί να μετατρέπεται γρήγορα και εύκολα σε αδιάβροχο κουτί, ενώ το 'έξυπνο' πολυλειτουργικό κάλυμμα προσφέρει τέσσερις χρήσεις σε ένα πακέτο – από προστατευτικό του χώρου αποσκευών μέχρι κουβερτούλα πικνίκ.

Αναδιπλούμενο κουτί BMW i.
Θέλετε να μεταφέρετε τα ψώνια σας, σπορ εξοπλισμό ή αξεσουάρ ταξιδιού; με τους δύο μεγάλους θαλάμους και δύο μικρούς βασικούς χώρους, το αναδιπλούμενο κουτί σας επιτρέπει να τοποθετήσετε με τάξη όλα τα αντικείμενα και να τα μεταφέρετε χωρίς να γλιστράνε από τη θέση τους.

Προστατευτικό χώρου αποσκευών BMW i.
Ένα προϊόν, δύο λειτουργίες: όταν είναι αναδιπλωμένο, το προστατευτικό του χώρου αποσκευών εμποδίζει την είσοδο της βρομιάς ενώ το καινοτόμο σύστημα αναδίπλωσης και κορδονιών επιτρέπει τη μετατροπή του σε αδιάβροχο κουτί μέσα σε δευτερόλεπτα.

Κάλυμμα BMW i.
Είτε χρησιμοποιείται για την προστασία του πίσω τμήματος της καμπίνας, του χώρου φόρτωσης με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, του χώρου αποσκευών ή του σκαλοπατιού φόρτωσης, ή σαν κουβερτούλα πικνίκ, το λειτουργικό κάλυμμα – που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο PET – αποδεικνύεται ένα χαρισματικό αξεσουάρ.

Κάλυμμα κλειδιού BMW i.
Όπως η μαλακή θήκη ενός smartphone, το κάλυμμα περιβάλλει το κλειδί BMW i σαν δεύτερο δέρμα διατηρώντας πλήρη λειτουργικότητα μέσω τηλεχειρισμού. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του υλικού είναι οι φωσφορίζουσες ιδιότητες, χάρη στις οποίες το κάλυμμα λάμπει στο σκοτάδι.

Κουτί BMW i.
Το στιβαρό κουτί σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις διαστάσεις του αποθηκευτικού χώρου κάτω από το καπό των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων BMW i. Χρησιμοποιεί αναδιπλούμενα ένθετα για να μπορεί να μεταφέρει με τάξη καλώδια φορτιστών και εργαλεία.

Κλιματικό κάλυμμα BMW i.
Τόσο απλό και αποτελεσματικό ταυτόχρονα: σχεδιασμένο με ακρίβεια, το κλιματικό κάλυμμα τοποθετείται και ασφαλίζει γρήγορα και εύκολα στο BMW i3. Αφού τοποθετηθεί, η ανακλαστική και ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) επιφάνειά του εμποδίζει την είσοδο του ηλιακού φωτός στο αυτοκίνητο.

Θήκη καλωδίου BMW i.
Η λειτουργική, ελαφριά θήκη καλωδίου από ανακυκλωμένα υλικά εξαφανίζει κάθε καλώδιο φόρτισης BMW i γρήγορα και εύκολα. Χάρη στο μεγάλο άνοιγμα, το καλώδιο αποθηκεύεται με το ένα χέρι, ενώ η θήκη κλείνει ερμητικά (σφραγίζει εύκολα) μέσω ειδικού συστήματος ασφάλισης.

Πατάκι παντός καιρού (all-weather) BMW i.

Το πατάκι παντός καιρού του BMW i3 σηματοδοτεί το ντεμπούτο ενός πλαστικού τριών στρωμάτων συνδυάζοντας την ελκυστική εμφάνιση ενός υφασμάτινου με τη λειτουργικότητα ενός all-weather προϊόντος.

Δίχτυ BMW i.
Με το ελαστικό δίχτυ, που επίσης κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, τα σκόρπια αντικείμενα – όπως κουτιά και τσάντες – ασφαλίζουν στο πάτωμα του χώρου αποσκευών του BMW i3.

Σκιάδιο BMW i.
Το σκιάδιο που προορίζεται για το BMW i3 είναι απαραίτητο σε άστατες καιρικές συνθήκες. Προσαρμοσμένο στη γεωμετρία του αυτοκινήτου, τοποθετείται και αφαιρείται μέσα σε δευτερόλεπτα με απλό ξε/κούμπωμα σε σταθερή βάση.

Διαβάστε επίσης:

Ferrari Luxury Hotel:Η Ιταλική εταιρία δημιουργεί το δικό της ξενοδοχείο

Νέο Cherokee: Το Jeep πατά στο Ελληνικό έδαφος