ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Η Aprilia επιστρέφει με την ομάδα Gresini

MotoGP: Η Aprilia επιστρέφει με την ομάδα Gresini

Στο Grand Prix του Misano di San Marino στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της Aprilia στα MotoGP με την ομάδα του Fausto Gresini.

Η επιστροφή της εταιρίας από το Noale στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP θα ανακοινωθεί επίσημα στο Grand Prix του Misano και θα συμμετέχει σε αυτό από το 2015 με την ομάδα Gresini. Η επιλογή αυτή έγινε για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά τον χορηγό (η Go & Fun) η οποία εξασφαλίζει σύμβαση ενός έτους για τον Alvaro Bautista με τον Marco Melandri να είναι ο αναβάτης ο οποίος θα πληρώνεται από την Aprilia.

Ο Melandri, ο οποίος σημείωσε μια διπλή νίκη στη Jerez την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes δεν έχει κρύψει ότι θέλει να επιστρέψει στα MotoGP, από τα οποία έφυγε όχι και με τον καλύτερο τρόπο.

Η ομάδα, η οποία θα ονομάζεται Aprilia Racing Go & Fun Gresini MotoGP θα αναπτύξει τον κινητήρα V4, σύμφωνα με τους κανόνες Open / Factory, τους οποίους ακολουθεί φέτος και η Ducati.