ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Misano: Pole position για τον J. Lorenzo

MotoGP Misano: Pole position για τον J. Lorenzo

Ο Jorge Lorenzo θα ξεκινήσει από την pole position του GrandPrixστην πίστα του Misano. Αυτή είναι η πρώτη poleγια τον αναβάτη της Yamahaαυτή τη χρονιά.

Τα πάνω κάτω ήρθαν στις κατατακτήριες δοκιμές για το GrandPrixστο Misano. Οι αναβάτες της Yamaha, J. Lorenzoκαι V. Rossi, ξεκινούν από την πρώτη σειρά της εκκίνησης (στην πρώτη και τρίτη θέση). Ανάμεσά τους έχουν τον Andrea Iannone (Ducati) που είναι δεύτερος.

Από την τέταρτη θέση ξεκινά τον αγώνα ο Marc Marquez (Honda). Αυτή είναι η πρώτη φορά φέτος, που δεν θα υπάρχει μοτοσυκλέτα της ομάδας Repsol Honda στην πρώτη σειρά. Για τον Marc Marquez, είναι επίσης η πρώτη φορά, από την Βαρκελώνη το 2013, που δεν θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης!

Ο Ισπανός θα χρειαστεί να παλέψει σκληρά για να πάρει την 12η νίκη του αύριο και να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Mick Doohan σε μια σεζόν. Δίπλα του ξεκινά ο συναθλητής του Dani Pedrosa. Τη δεύτερη σειρά κλείνει ο AndreaDovizioso(από την έκτη θέση).

Τα αδέλφια Espargaro ξεκινούν τον αγώνα δίπλα-δίπλα στην τρίτη σειρά της εκκίνησης: ο Pol την Tech 3 Yamaha στην 7η θέση και ο Aleix τη Forward Yamaha στην 8η. Ο Bradley Smith με την άλλη Tech 3 πήρε την 9η θέση.

Ακολούθησαν οι Stefan Bradl (που είχε πτώση στο τέλος), Yonny Hernandez και Alvaro Bautista. Οι Hernandez και Bradl ήταν οι δύο αναβάτες που πήραν την πρόκριση από το Q1.

Ο αγώνας στο Misano αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Φαίνεται να είναι η καλύτερη ευκαιρία των Yamaha να ανακόψουν το νικηφόρο σερί των Honda, αν μπορέσουν να φύγουν μπροστά στην εκκίνηση και αφήσουν πίσω τους τις μάχες. Επίσης μένει να δούμε αν ο JorgeLorenzoγίνει ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στα MotoGPστο Misano (έχει κερδίσει το 2011, 2012 και το 2013) μπροστά από τους ValentinoRossiκαι EddieLawson. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1. Jorge Lorenzo Yamaha 1:33,238”

2. Andrea Iannone Pramac Ducati + 0,051”

3. Valentino Rossi Yamaha + 0,064”

4. Marc Marquez Honda + 0,122”

5. Dani Pedrosa Honda + 0,180”

6. Andrea Dovizioso Ducati + 0,201”

7. Pol Espargaro Tech 3 Yamaha + 0,319”

8. Aleix Espargaro Forward Yamaha + 0,475”

9. Bradley Smith Tech 3 Yamaha + 0,523”

10. Stefan Bradl LCR Honda + 0,757”

11. Yonny Hernandez Pramac Ducati + 1,045”

12. Alvaro Bautista Gresini Honda + 1,402”