ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC: Ράλλυ Αυστραλίας δεύτερη ημέρα

WRC: Ράλλυ Αυστραλίας δεύτερη ημέρα

Υπόθεση της ομάδας της Volkswagen έγινε η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Αυστραλίας με τους Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala να μάχονται για την πρώτη θέση.

Οι Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala ήταν οι δύο οδηγοί που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και την πρώτη θέση για λογαριασμό της Volkswagen στο δεύτερο σκέλος του ράλλυ Αυστραλίας. Τελικά ήταν ο Γάλλος πρωταθλητής, που τερμάτισε πρώτος. Στο πρώτο μισό του σκέλους ο Latvala ήταν ταχύτερος και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τον Ogier, κερδίζοντας και τις δύο Ειδικές Διαδρομές του loop.

Στο δεύτερο μισό του σκέλους ήταν η επιλογή ελαστικών και ο καιρός που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Ο Latvala πίστεψε ότι θα συναντούσαν βροχή μέσα στις διαδρομές και έβαλε τέσσερα μαλακά ελαστικά στο αυτοκίνητο. Ο Ogier προτίμησε μια μεικτή επιλογή μαλακών και σκληρών ελαστικών. Η βροχή δεν ήρθε ποτέ και ο Ogier εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα, για να κερδίσει αρκετά δευτερόλεπτα από τον συναθλητή του. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με νίκη (και στα δύο περάσματα) από την Υπερειδική που έκλεισε την ημέρα, ο Γάλλος βρέθηκε να προηγείται με διαφορά 11,8 δευτερολέπτων πριν από την τελευταία ημέρα του αγώνα στην Αυστραλία.

«Μάχη» δίνουν για την τρίτη θέση του podium και οι Andreas Mikkelsen (VW Polo) Kris Meeke (Citroen DS3) Οι δυο τους πάλεψαν όλη την ημέρα με δέκατα του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν. Με δυο πολύ καλούς χρόνους στην Υπερειδική ο Mikkelsen κατάφερε να κρατήσει τη θέση.

Μετά το τέλος της ημέρας, οι αγωνοδίκες έδωσαν στον Kris Meeke ποινή 1 λεπτού γιατί «έκοψε» υπερβολικά μία στροφή. Η «ατυχία» του Βρετανού ήταν ότι αυτό συνέβη στην 9η διαδρομή, που μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση και το πέρασμά του καταγράφηκε. Η ποινή αφήνει τον Meeke εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στο podium αλλά τον διατηρεί στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το ρυθμό των τεσσάρων πρώτων. Ο Mikko Hirvonen (Ford Fiesta) έχασε αρκετό χρόνο και έχει πέσει σχεδόν 1,5 λεπτό πίσω από την κορυφή. Πίσω του οι Mads Ostberg (Citroen DS3) και Hayden Paddon (Hyundai i20) δίνουν τη δική τους μάχη για την έκτη θέση, με τον Νορβηγό να έχει αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα 7,3” έναντι του Νεοζηλανδού. Ο Thierry Neuville ανέβηκε στην 9η θέση, παρά τη ζημιά που έκανε στο Hyundai του από μια έξοδο στη 12η διαδρομή.

Ο Robert Kubica έκανε επίσης ζημιά στο Fiesta του στη 12η ειδική διαδρομή, ωστόσο διατήρησε τη 10η θέση.

Το Ράλι Αυστραλίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με 6 διαδρομές και σχεδόν 90 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Sebastien Ogier VW2.03:55,3”

2. Jari-Matti Latvala VW+11,8”

3. Andreas Mikkelsen VW+25,3”

4. Kris Meeke Citroen+26,8”

5. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1:27,2”

6. Mads Ostberg Citroen +2:08,2”

7. Hayden Paddon Hyundai +2:15,5”

8. Thierry Neuville Hyundai +3:52,4”

9. Elfyn Evans M-Sport Ford +3:59,0”

10. Robert Kubica M-Sport Ford +4:59,2”