ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ο Alonso εγκαταλείπει τη Ferrari για την McLaren το 2015

F1: Ο Alonso εγκαταλείπει τη Ferrari για την McLaren το 2015

Σύμφωνα με το site «PitLaneTalk», ο Fernando Alonso ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα της McLaren για τη χρονιά του 2015, και παραιτείται από τη θέση του στη Ferrari.



Ο Ιταλικός και Ισπανικός τύπος από την αρχή της εβδομάδας ασχολούνται με ένα μόνο θέμα: Την απόφαση του F. Alonso και την πιθανή μετακίνησή του στην ομάδα της McLaren. Ακόμη και στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι όπου ήταν παρόντες οι Luca di Montezemolo και Sergio Marchionne οι ερωτήσεις αντί για τα νέα μοντέλα της Ferrari και της Fiat αφορούσαν το μέλλον του Ισπανού.
Αργά το απόγευμα στο παιχνίδι των δημοσιευμάτων μπήκαν το site «PitLaneTalk» οι δύο έμπειροι παρατηρητές/ δημοσιογράφοι James Allen και Americo Teixeira. Ο πρώτος επιβεβαιώνει στο blog του πως: « η σχέση του Alonso και της Ferrari είναι στο τέλος του δρόμου μετά από 5 χρόνια κοινής πορείας» ενώ ο δεύτερος επιβεβαιώνει την υπογραφή συμβολαίου και μάλιστα δείχνει ως νέο μέλος της ομάδας τον Jules Bianchi.
Ως τώρα η McLaren φαίνεται να έχει μιλήσει με τους: Fernando Alonso και Sebastian Vettel καταλήγοντας στον πρώτο.
Πάντως από την ομάδα της McLaren ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jenson Button δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν ήταν σίγουρος για το ποιος θα είναι μαζί του το 2015. Ο Βρετανός ήταν απρόθυμος να απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις και έλεγε πως προέχει η εμφάνιση της ομάδας την Κυριακή.
«Δεν ξέρω ... Όπως γνωρίζετε, δεν μπορώ να συζητήσω οτιδήποτε έχει να κάνει με το συμβόλαιό μου και την ομάδα.Πόσο μάλλον την πρόσληψη κάποιου άλλου οδηγού» δήλωσε ο Button στη συνέντευξη τύπου.
Όταν τον ρώτησαν τι θέλει εκείνος να κάνει απάντησε πως η παραμονή στη McLaren είναι για αυτόν η μόνη επιλογή.
Ο Fernando Alonso από την πλευρά του αρνήθηκε κατηγορηματικά να μιλήσει για τυχόν αλλαγή ομάδας, πριν το τέλος της σεζόν.
«Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση για να απαντήσω» δήλωσε και πρόσθεσε: «Θα κάνω το καλύτερο για τη Ferrari».
Ο Ισπανός, προς το παρόν στην πέμπτη του σεζόν με τη Ferrari, μοιάζει όλο και πιο απογοητευμένος με την έλλειψη επιτυχιών. Δεν έχει κερδίσει αγώνα πάνω από ένα χρόνο και αντιμετωπίζει την προοπτική του στατιστικού της πρώτης σεζόν χωρίς νίκη από το 1993.
Επιπλέον η αλλαγή διοίκησης στη Ferrari μάλλον δεν βοηθά την αύξηση των κερδών του αφού ο μεγάλος υποστηρικτής του Luca di Montezemolo αποχώρησε.

Η Honda, από την άλλη πλευρά είναι έτοιμη επιστρέψει δυνατά στο παιχνίδι της F1 και για να το κάνει αυτό θέλει ένα μεγάλο όνομα.
«Συνεχώς μιλάμε για το ποιους οδηγούς θα θέλαμε στη McLaren και μια που είμαστε στην Ιαπωνία είναι μόνο φυσικό ότι θα οργανώσουμε μερικές συναντήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Honda Yasuhisa Arai.