ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC Ράλλυ Γαλλίας 1η ημέρα: Η ευκαιρία του Latvala

WRC Ράλλυ Γαλλίας 1η ημέρα: Η ευκαιρία του Latvala

Οι Jari-Matti Latvala (Volkswagen), Andreas Mikkelsen (Volkswagen) και Kris Meeke (Citroen) ήταν οι τρεις πρώτοι στη Γενική Καταταξη του ράλλυ Γαλλίας.


Πολύ στη νίκη σε αγώνα με ασφαλτινο τερέν φτάνει για δεύτερη φορά ο Jari-Matti Latvala. Ο ήρωας, των Γάλλων, Sebastien Ogier, τέθηκε εκτός νίκης από νωρίς, καθώς έχασε πάνω από 8 λεπτά, και ο Φινλανδός βρέθηκε στο τέλος της ημέρας επικεφαλής του αγώνα.

Η μόνη πραγματική απειλή που νιώθει ο Latvala έρχεται από τον τρίτο οδηγό της VW, τον Andreas Mikkelsen. Ο Νορβηγός οδηγεί πολύ καλά και διατήρησε τη 2η θέση. Ο Kris Meeke συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο τιμόνι του Citroen DS3 WRC αλλά δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους δύο της VW. Ο Βρετανός είναι άνετα τρίτος στη γενική κατάταξη, χωρίς να απειλείται.

Πιο μικρές είναι οι διαφορές στις επόμενες θέσεις της κατάταξης. Ο Dani Sordo είναι όπως πάντα πολύ γρήγορος στην άσφαλτο και έφερε το Hyundai i20 στην τέταρτη θέση. Δεν είναι όμως ιδιαίτερα ασφαλής καθώς τρεις οδηγοί είναι πολύ κοντά του. Ο Mads Ostberg στην πέμπτη θέση, ο Mikko Hirvonen λίγο πιο πίσω και ο Robert Kubica, έβδομος.

Τον τίτλο του άτυχου στον αγώνα έχει ο Sebastien Ogier. Αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του Polo και έχασε πάνω από 4,5 λεπτά στη 2η Ειδική Διαδρομή. Στη συνέχεια, ο συνοδηγός του Ingrassia έκανε ένα λάθος με τον έλεγχο του χρόνου και δεν υπολόγισε την καθυστέρηση των 4 λεπτών στο πρόγραμμα του αγώνα, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να φτάσει στο Time Control 4 λεπτά νωρίτερα και να πάρει ποινή 4 λεπτών. Έτσι, ο Ogier έμεινε από νωρίς πάνω από 8,5 λεπτά μακριά από την κορυφή και πολύ πίσω στη γενική κατάταξη.

Στις πρωινές διαδρομές ο Thierry Neuville αντιμετώπισε πρόβλημα με το Turbo, και οδηγούσε το Hyundai με πολύ λιγότερη δύναμη. Το αποτέλεσμα ήταν απώλεια χρόνου πάνω από 3 λεπτά. Ο Elfyn Evans πέρασε την πιο δύσκολη ημέρα από όλους, καθώς το Ford Fiesta του «έμεινε» λίγο πριν από το Service Park και αναγκάστηκε να το σπρώξει μέχρι μέσα, για να αποφύγει το Rally 2. Ο Βρετανός με την υπερπροσπάθειά του ελαχιστοποίησε τις απώλειες καθώς η ποινή που έλαβε ήταν 1:40 και του επιτρέπει να διεκδικεί βαθμούς.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Jari-Matti Latvala Volkswagen 58: 07,3”

2. Andreas Mikkelsen Volkswagen +8,5”

3. Kris Meeke Citroen +22,7”

4. Dani Sordo Hyundai +51,5”

5. Mads Ostberg Citroen +57,6”

6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1:00”

7. Robert Kubica M-Sport Ford +1:01,2”

8. Bryan Bouffier Hyundai +1:38,8”

9. Martin Prokop Czech Ford +2:15,7”

10. Elfyn Evans M-Sport Ford +2:22,8”