ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: «Adrenaline» ένα φιλμ για τα BMW touring cars

BMW: «Adrenaline» ένα φιλμ για τα BMW touring cars

Με τον τίτλο «Adrenaline»η BMW θα κυκλοφορήσει μία ταινία για τους αγώνες αυτοκινήτου αλλά και την ιστορία της σε αυτούς.

Όσοι αγαπούν τα Touring Cars, περιμένουν τη νέα ταινία της BMW με ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της να αποτυπώνεται σε dvd.Πρωταγωνιστές οι χαρισματικοί οδηγοί και τα εμβληματικά οχήματα από τους αγώνες ταχύτητας στις πίστες του κόσμου.

Ο τίτλος της είναι «Adrenaline» και η παραγωγή έγινε από την εταιρία «Stereoscreen». Όλοι οι μεγάλοι οδηγοί από όλες τις εποχές, το παρόν και το παρελθόν μιλούν για την εμπειρία τους με τα οχήματα της Βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, από το DTM ως το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) και τις διοργανώσεις Αντοχής.

Από τις οθόνες μας θα περάσουν ξεχωριστές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρωταθλητής BTCC (1993) και οδηγός Grand Prix της F1 Joachim Winkelhock, ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αυτοκινήτων Τουρισμού Andy Priaulx ('05 -'07), ο πρώτος πρωταθλητής του WTCC Roberto Ravaglia (1987),ο Mr Nice Guy Alex Zanardi και o πρωταθλητής του 2012 στο DTM Bruno Spengler.

Η ταινία δεν καλύπτει τοπικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και έτσι λείπει (δυστυχώς) ένα δικό μας μεγάλο όνομα από τους αγώνες αυτοκινήτου: Ο Γιώργος Μοσχούς. Γεννημένος το 1944 στο Μαρούσι, πρωταγωνίστησε στους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου από το 1970 έως τα μέσα της δεκαετίας του '80. Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 7 Απριλίου του 2011.

Στο χώρο των αγώνων, ήταν ένα γεννημένο ταλέντο. Είχε το χάρισμα, να ορίζει τα αυτοκίνητα. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1966 με το παρατσούκλι «Γέμος» (Γε-ώργιος Μοσ-χούς ). Πρώτη εμφάνιση με την BMW ήταν στο Εαρινό ράλι του 1967.

Το 1970 οδηγεί τη 2002 της Electronica. Η αναγνώριση ήρθε με τη νίκη σε αγώνα ταχύτητας στο Τατόι (την ίδια χρονιά) παρά τα προβλήματα στον κινητήρα. Τερμάτισε με διαφορά 18 μέτρων από τον δεύτερο.

Την πρωτομαγιά του 1971, ο Γιώργος Μοσχούς μάγεψε το Αθηναϊκό κοινό στους δρόμους της Ν. Σμύρνης. Οδηγούσε τη νέα πορτοκαλί BMW 2002 της Electronica. Πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο των δοκιμών και πέτυχε μια άνετη νίκη οδηγώντας με πλαγιολισθήσεις στους γλιστερούς δρόμους της πόλης, όπου έγινε για πρώτη και τελευταία φορά αγώνας ταχύτητας.