ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Ιαπωνίας Κατατακτήριες δοκιμές: O Dovi είναι... Big in Japan

MotoGP Ιαπωνίας Κατατακτήριες δοκιμές: O Dovi είναι... Big in Japan

Ο Andrea Dovizioso επιστρέφει δυνατός στο Motegi και φέρνει την Ducati στην pole position. Ο Ιταλός ξεκινά πρώτος έχοντας δίπλα του τους Valentino Rossi (Yamaha) και Dani Pedrosa (Honda)

Ο Andrea Dovizioso ξαναχτυπά από την pole position στο Grand Prix της Ιαπωνίας και την πίστα του Motegi. Ο 28χρονος πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στις κατατκτήριες δοκιμές και ξεκινά πρώτος. Το Motegi είναι η πίστα που είχε πάρει τη μοναδική pole position της καριέρας του στα MotoGP, πριν από τέσσερα χρόνια. Επιπλέον χάρισε στην Ducati την πρώτη της pole position από το 2010. Ο Ιταλός κατασκευαστής ήταν απών από την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές, μετά την pole position του Casey Stoner στη Βαλένθια το 2010.


Ο αναβάτης της Ducati, εκμεταλλευόμενος και το πολύ μαλακό ελαστικό της Bridgestone στη μοτοσικλέτα του, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, που είναι και νέο ρεκόρ πίστας, και ξεκινά τον αγώνα από την πρώτη θέση του grid.
Δίπλα του θα έχει τον αναγεννημένο Valentino Rossi με τη Yamaha. Ο Ιταλός όχι μόνο βρήκε το κατάλληλο set up για τη Yamaha Μ1 του αλλά διεκδίκησε με ζήλο την pole position, την οποία έχασε για μόλις 55/ 1000 του δευτερολέπτου.

Τη σημαία της Honda στην έδρα της κράτησε ψηλά ο Dani Pedrosa με την τρίτη θέση που πέτυχε και ξεκινά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης και αυτός. Ο Ισπανός είχε πτώση στον τελευταίο γρήγορο γύρο του και δεν μπόρεσε να πιέσει παραπάνω.

Στον αγώνα όπου ελπίζει να κατακτήσει τον τίτλο, ο Marc Marquez, ξεκινά από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, καθώς σημείωσε τον τέταρτο χρόνο, λίγα χιλιοστά πίσω από τον Pedrosa. Δίπλα του θα έχει την άλλη εργοστασιακή Yamaha του Jorge Lorenzo. Οι Andrea Iannone με την Ducati GP14.2 της Pramac, Pol Espargaro, Cal Crutchlow, Stefan Bradl , Bradley Smith, Aleix Espargaro και Alvaro Bautista συμπληρώνουν την Τρίτη και τέταρτη σειρά της εκκίνησης.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1 Andrea Dovizioso Ducati 1: 44,502” -
2 Valentino Rossi Yamaha +0,055”
3 Dani Pedrosa Honda +0,253”

4 Marc Marquez Honda +0,273”
5 Jorge Lorenzo Yamaha +0,282”
6 Andrea Iannone Pramac Racing Ducati +0,352”

7 Pol Espargaro Tech 3 Yamaha +0,365”
8 Cal Crutchlow Ducati +0,396”
9 Stefan Bradl LCR Honda +0,503”

10 Bradley Smith Tech 3 Yamaha +0,542”
11 Aleix Espargaro Forward Racing Yamaha +0,813”
12 Alvaro Bautista Gresini Racing Honda +1,175”