ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford: Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition, Τα ισχυρότερα αυτοκίνητα 1.000 κ

Ford: Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition, Τα ισχυρότερα αυτοκίνητα 1.000 κ

Η Ford αποκαλύπτει τα νέα δίχρωμα Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition. Είναι τα ισχυρότερα αυτοκίνητα παραγωγής 1.000 κ.εκ. όλων των εποχών με τη νέα έκδοση 140 ίππων του πολυβραβευμένου «χιλιάρη» κινητήρα EcoBoost της Ford.

Ford Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition – δύο νέα Fiesta που συνδυάζουν γοητευτική εμφάνιση, απροσδόκητες επιδόσεις και άριστη απόδοση καυσίμου. Οι δύο νέες εκδόσεις του best seller της Ford, ήδη διατίθενται για πωλήσεις και αναμένονται στις εκθέσεις των εμπόρων μέσα στο μήνα, είναι τα ισχυρότερα αυτοκίνητα παραγωγής με κινητήρα 1000 κ.εκ.

Εμπνευσμένα από παγκόσμιες σύγχρονες τάσεις για έντονες χρωματικές αντιθέσεις, τα δίχρωμα μοντέλα διατίθενται σε έκδοση Race Red, με οροφή και λεπτομέρειες σε gloss black και σε έκδοση Panther Black, με οροφή και λεπτομέρειες σε gloss red.

«Τα δύο νέα Fiesta εκφράζουν μία αναμφισβήτητα τολμηρή άποψη στο δρόμο και θα προσφέρουν στους οδηγούς μία εξίσου ξεχωριστή εμπειρία στο τιμόνι με την πιο σπορ εκδοχή του 1.0 EcoBoost και αναβαθμισμένη σπορ οδική συμπεριφορά,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης.

Τα τρίθυρα μοντέλα διαθέτουν πλαίσιο εμπρός πάνω και κάτω αεραγωγών, σπόιλερ εμπρός προφυλακτήρα, καλύμματα καθρεπτών με χρωματική αντίθεση, ζάντες αλουμινίου Panther Black 16-ιντσών ή προαιρετικά 17-ιντσών. Το κιτ αμαξώματος περιλαμβάνει εμπρός και πίσω σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή οροφής, ενώ η χρωματική αντίθεση της οροφής και των δύο μοντέλων δημιουργεί μία έντονη αντίθεση.

Τα μοντέλα διαθέτουν κεντρική κονσόλα και λαβές θυρών σε gloss black, μαύρο δερμάτινο σπορ τιμόνι και κάλυμμα επιλογέα ταχυτήτων με κόκκινη ραφή. Μαύρα πατάκια με κόκκινη ραφή και ανθρακί μαύρα σπορ καθίσματα σε υλικό Ultimate με αντίθετη κόκκινη ραφή και εξωτερικές επιφάνειες.

«Τα δύο αυτοκίνητα έχουν τολμηρή, ξεχωριστή και μοντέρνα εμφάνιση, τα Red και Black έχουν διαφορετικές προσωπικότητες που θα προσελκύσουν διαφορετικούς πελάτες,» σχολίασε ο John Mcleod, chief designer, Vehicle Personalisation, Ford Ευρώπης. «Για μένα προσωπικά, πιο τολμηρό είναι το Black Edition. Οι κόκκινες λεπτομέρειες και ειδικά το πλαίσιο της γρίλιας προσφέρει μία έντονη αντίθεση για τους οδηγούς που θέλουν να τραβάνε την προσοχή. Το μοντέλο Red Edition είναι πολύ εκφραστικό αλλά λίγο πιο διακριτικό – κατάλληλο για ένα λιγότερο ‘πληθωρικό’ ιδιοκτήτη.»

Ο 1.0 EcoBoost 140 PS έχει μοναδική χαρτογράφηση ελέγχου υπερπλήρωσης, ώστε σε συνδυασμό με το νέο intercooler να προσφέρει 12% περισσότερη ισχύ και μία ακόμα πιο σπορ οδηγική εμπειρία με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ ώρα σε 9,0” και τελική ταχύτητα 201 χλμ, σε συνδυασμό με κατανάλωση 4,5 l/100 χλμ και εκπομπές CO2 104 g/χλμ.

Τα μοντέλα Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition αυξάνουν την οδηγική ικανοποίηση με την ανανεωμένη κλιμάκωση σχέσεων στο πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σπορ σετάρισμα της ανάρτησης. Επιπλέον των νέων ρυθμίσεων αμορτισέρ και ελατηρίων, η σπορ ανάρτηση χρησιμοποιεί πιο άκαμπτο πίσω άξονα και νέα ρύθμιση του Electronic Power Assisted Steering που μέσω διαφορετικής καμπύλης υποβοήθησης προσφέρει καλύτερη πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης.

Το νέο Fiesta λανσαρίστηκε με δυναμική, νέα αισθητική, ανανεωμένο εσωτερικό και προηγμένες τεχνολογίες Ford όπως το σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση, το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλές ταχύτητες Active City Stop, και το MyKey που επιτρέπει στους γονείς να θέτουν περιορισμούς στους νεαρούς οδηγούς συμβάλλοντας στην ασφαλέστερη οδήγηση.
Τα νέα μοντέλα επεκτείνουν τη γκάμα των Fiesta υψηλών προδιαγραφών που μέχρι τώρα εκπροσωπούν σχεδόν τις μισές από τις πωλήσεις Fiesta, και άρχισαν ήδη να πωλούνται.