ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

S.Domenicali: O Alonso στους αγώνες αντοχής;

S.Domenicali: O Alonso στους αγώνες αντοχής;

Η πρόσληψη του Stefano Domenicali στην Audi πυροδοτεί φήμες για αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος του Alonso, από την F1 στο Παγκόσμιο Πρωτάθληα Αντοχής.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Stefano Domenicali αποδέχτηκε πρόταση της Audi για να αντικαταστήσει τον Wolfgang Ullrich, στην ομάδα της για το World Endurance Championship (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής). Με την κίνησή του αυτή το πρώην αφεντικό της ομάδας της Ferrari στην F1 μπορεί να δημιουργήσει μία αλυσιδωτή αντίδραση.

Σύμφωνα με το Γερμανικό site του Auto Motor und Sport, o 49χρονος Ιταλός θα ξεκινήσει να εργάζεται (αρχικά μακριά από το motorsport) την 1η Νοεμβρίου. Όπως είπε στο Γερμανικό ιστότοπο ο Ιταλός Team Manager υπάρχει μία πιθανότητα να δούμε τον Ισπανό οδηγό στο πρωτάθλημα των αγώνων αντοχής. Βέβαια ο Fernando Alonso δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα και η Audi δεν το αρνείται για να μην χάσει το θόρυβο γύρω από το όνομά της αλλά και την πιθανότητα να οδηγήσει για αυτούς.

Πριν από την αποπομπή του από την Ferrari, ο Domenicali ήταν κοντά στο Fernando Alonso, ο οποίος όταν επισκέφθηκε το θρυλικό 24 ώρο αγώνα στο Le Mans, σταμάτησε στο pit box της Audi. «Είναι μια πολύ ελκυστική κατηγορία αγώνων» δήλωσε πριν από την εκκίνηση του αγώνα τον Ιούνιο του 2014 και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα αγωνιστώ εδώ (μία ημέρα)».

Αν και οι φήμες θέλουν να μιλά με την McLaren-Honda για το 2015, ο Alonso έχει βλέψεις για μια θέση στην κυρίαρχη ομάδα της F1, τη Mercedes.
Πάντως τα αφεντικά της ομάδας έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε εκεί . Ο επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff είπε στο Αυστρίακό site «Sportwoche» πως: «Ίσως (ο Alonso) αφήσει Formula 1, για να κάνει ένα διάλειμμα» και πρόσθεσε: «Φέτος πήγε να δει τον φίλο του Mark Webber στο Le Mans - είναι προφανώς ένας αγώνας που τον συναρπάζει».

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο, που λέει πως αν ο Alonso υπογράψει στην McLaren Honda μπορεί ο Jenson Button να μετακομοίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθληα Αντοχής και μάλιστα στην Porsche. Λέτε πίσω από όλα αυτά να κρύβεται ο Mark Webber;