ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Βραζιλίας: Ο Rosberg στην Pole Position

F1 Grand Prix Βραζιλίας: Ο Rosberg στην Pole Position

Ο Nico Rosberg (Mercedes) κατέκτησε την 10η pole position της χρονιάς και ελπίζει και σε μία νίκη και στον αγώνα. Δίπλα του έχει τον Lewis Hamilton ενώ από τη δεύτερη σειρά ξεκινούν οι δύο της Williams Felipe Massa και Valtteri Bottas.

Τελικά η βροχή που όλοι περίμεναν δεν ήρθε αλλά ήταν μια πολύ συναρπαστική περίοδος. Λόγω των 18 μονοθεσίων όπως και στο Grand Prix των ΗΠΑ έτσι κι εδώ, έμειναν 4 εκτός Q1 και άλλοι 4 εκτός Q2.

Ο Nico Rosberg νίκησε τον Lewis Hamilton στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Βραζιλίας στο Interlagos. Ο Γερμανός χρειάζεται τη νίκη για το πρωτάθλημα και θα κάνει ότι μπορεί για να την κατακτήσει.

Πίσω από τα μονοθέσια της Mercedes βρέθηκε ο ήρωας των Βραζιλίανων, Felipe Massa, ο οποίος πλησίασε πολύ κοντά στο να κλέψει την pole και να τρελάνει τους συμπατριώτες του και ολόκληρο το grid.

Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q1 οι οδηγοί της Sauber έκαναν την αρχή και πίσω τους ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Οι περισσότεροι ξεκίνησαν με την μαλακή γόμα εκτός των δύο McLaren και δύο Williams.

Οι δύο Mercedes έθεσαν από νωρίς τον ρυθμό σημειώνοντας το 1-2. Οι Rosberg και Hamilton αντάλλαξαν την πρώτη θέση αρκετές φορές με τον Γερμανό τελικά να νικά για μόλις 1 δέκατο. Πίσω από τις Mercedes οι δύο Williams έκαναν το 3-4 στο τέλος της περιόδου που έβαλαν και την μαλακή γόμα. Ο S. Vettel βρέθηκε πολύ κοντά στο να μείνει εκτός Q2, αλλά τελικά κατάφερε να μπει στην 14άδα για το Q2. Εκτός έμειναν οι Grosjean, Maldonado, Perez και Vergne. Ο Perez έχει ποινή 7 θέσεων για την σύγκρουση με τον Sutil στο GP των ΗΠΑ.

Στο Q2, η Mercedes έκανε αμέσως το 1-2 με τον Rosberg να κινείται ταχύτερα του Hamilton.. Στα πρώτα λεπτά η Ferrari έκανε το 3-4 αλλά στη συνέχεια έπεσε στο τέλος της δεκάδας. Όταν έπεσε η καρό σημαία o Rosberg έμεινε στην κορυφή αλλά πίσω του είδε τις δύο Williams να κάνουν το 2-3. Μάλιστα ο Massa ήταν μόλις 40/1000 πιο αργός.

Οι Alonso, Magnussen, Raikkonen, Hulkenberg, Gutierrez και Ricciardo έδωσαν μάχη για μια θέση στη 10άδα. Τελικά εκτός έμειναν οι Kvyat, Sutil, Gutierrez και Hulkenberg. Ο Ρώσος της Scuderia Toro Rosso θα εκκινήσει τον αγώνα τελευταίος καθώς έχει ποινή 7 θέσεων λόγω αλλαγής κινητήρα. Μάλιστα παίρνει και 3 θέσεις ποινή για το Grand Prix του Abu Dhabi καθώς η σειρά της εκκίνησης δεν... φτάνει για να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του.

Το Q3 ήταν συναρπαστικό με τους Rosberg, Hamilton και Massa να παλεύουν σκληρά. Ο Βραζιλιάνος ήθελε να κάνει την έκπληξη και να πάρει την pole μπροστά στους συμπατριώτες του αλλά τελικά έμεινε 2 δέκατα πίσω από τις Mercedes, στην 3η θέση. Στην «μάχη» των πρωταθλητών ο Rosberg νίκησε τον Hamilton για μόλις 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου.


Η σειρά της εκκίνησης

1 Nico Rosberg Mercedes 1:10,023"

2 Lewis Hamilton Mercedes +0,033"

3 Felipe Massa Williams/Mercedes +0,224"

4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +0,282"

5 Jenson Button McLaren/Mercedes +0,907"

6 Sebastian Vettel Red Bull/Renault +0,915"

7 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes +0,946"

8 Fernando Alonso Ferrari +0,954"

9 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault +1,052"

10 Kimi Raikkonen Ferrari +1,076"

Σχετικές ειδήσεις